detector.media
22.08.2022 12:57
Фільм «Маріуполь Невтрачена надія» покажуть у 40 містах світу, подібних до Маріуполя
Фільм «Маріуполь Невтрачена надія» покажуть у 40 містах світу, подібних до Маріуполя
Участь в акції вже підтвердили Герцлія, Балтімор, Брно, Хафнарфьордур, Гамільтон, Гавр, Ікаст, Лінц, Окленд, Самуї, Савона, Утрехт, Варна. В деяких країнах покази відбудуться у столицях: Пекін, Токіо, Женева, Таллінн.

Документальний фільм «Маріуполь Невтрачена надія», створений Об’єднанням українських продюсерів, покажуть у 40 містах світу, подібних до Маріуполя. Про це оголосила пресслужба ОУП.

Акція відбудеться паралельно з прем’єрним показом фільму в Україні.

«Ця акція — про емпатію. Нам здається важливим, щоб люди у містах “таких же як” Маріуполь відчули, що таке війна, прожили емоції та знайшли у собі солідарність. Те, через що пройшли герої наших стрічок, має побачити кожен представник міжнародних організацій, які свого часу були створені саме для того, аби нічого подібного ніколи не відбувалося в сучасному світі.

Це страшно визнавати, але “ніколи знову” виявилося просто фразою, за якою не стоять реальні дії. Кожен з наших героїв демонструє настільки неймовірну силу та людяність, яким представники ООН або Червоного Хреста можуть повчитися. Кожен з героїв наших фільмів робив все можливе, що від нього залежало для того, аби забезпечити саму можливість існування “міжнародного гуманітарного права” без жодних регламентів та процедур. І це має побачити міжнародна спільнота» вважає співзасновник ОУП Володимир Бородянський.

Міста для показів обирали за кількістю населення та наявністю порту та/чи промислового виробництва. Також залучені міста-побратими Маріуполя. Участь в акції вже підтвердили Герцлія, Балтімор, Брно, Хафнарфьордур, Гамільтон, Гавр, Ікаст, Лінц, Окленд, Самуї, Савона, Утрехт, Варна. В деяких країнах покази відбудуться у столицях: Пекін, Токіо, Женева, Таллінн.

«Маріуполь. Невтрачена надія» — це свідчення очевидців війни. Кіно не містить страшних кадрів, не справляє емоційний тиск на глядача. П'ять містян, простих людей, розказують свій досвід проживання всередині війни. Також закадровий голос зачитує щоденники однієї з героїнь, журналістки Надії Сухорукової.

В Україні до Дня Незалежності відбудеться прем’єра циклу документальних фільмів, знятих ОУП. Окрім «Маріуполь. Невтрачена надія», українські медіа покажуть стрічки «Дев’ять життів», «Вокзал надії. Берлін» та «Втрачений дім». Ця акція в Україні отримала назву «А потім прийшли “братья”».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY