detector.media
16.08.2022 17:05
АРМА про активи «УМХ»: Ми обрали концепцію поділу холдингу на окремі лоти
АРМА про активи «УМХ»: Ми обрали концепцію поділу холдингу на окремі лоти
Дмитро Жоравович, АРМА: Раніше відібраний управитель «УМХ» та агенція зіткнулися з проблемою оцінки вартості холдингу.

Тимчасовий виконувач обов’язків голови Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) Дмитро Жоравович в інтерв’ю «Детектору медіа» повідомив, що агенція обрала концепцію поділу «Українського медіахолдингу» на окремі лоти і пошуку управителя саме для тих активів, якими можна ефективно управляти, не питаючи згоди власника.

Ще у 2021 році суд скасував рішення АРМА про передачу «УМХ» в управління компанії «1+1 Інтернет», що входить до групи «1+1 медіа» олігарха Ігоря Коломойського.  

За словами Жоравовича, проблема з «УМХ» не лише в рішенні суду, адже «навіть без цього відібраний управитель – "1+1 Інтернет" – і АРМА зіткнулися з проблемою оцінки вартості "УМХ", який, знову ж таки, переважно складається з корпоративних прав». 

«Оцінювач не зміг отримати необхідну інформацію для проведення оцінки, бо власник її не надав. Крім того, навіть якби оцінити актив урешті вдалося, управителю все одно довелося б узгоджувати свої дії зі власником, а отже він би так чи інакше не зміг управляти медіахолдингом. Тому зараз, поки не змінять закон у частині розблокування управління корпоративними правами, ми обрали іншу концепцію. Вона передбачає поділ "УМХ" на окремі лоти, виокремлення рухомого та нерухомого майна і пошук управителя саме для тих активів, якими можна ефективно управляти, не питаючи згоди власника», – каже Жоравович.

У вересні 2019 року Печерський райсуд Києва передав в управління АРМА медіаактиви бізнесмена-втікача часів експрезидента Віктора Януковича, власника «Українського медіахолдингу» Сергія Курченка. 

10 вересня 2020 року тендерний комітет АРМА обрав управителем для УМХ компанію «1+1 Інтернет», що входить до групи «1+1 медіа». Однак у 2021 році Окружний адміністративний суд Києва скасував це рішення АРМА, частково задовольнивши позов «УМХ» до агенції.

Фото надане Дмитром Жоравовичем

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY