detector.media
15.08.2022 19:32
У Москві суд розпочав процедуру банкрутства «Радіо Свобода»
У Москві суд розпочав процедуру банкрутства «Радіо Свобода»
Федеральна служба судових приставів РФ заморозила банківські рахунки ТОВ у травні 2021 року. Це стало технічною причиною банкрутства.

Арбітражний суд Москви 15 серпня заявив про початок процедури банкрутства компанії ТОВ «Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода». До реєстру вимог кредиторів включили борг ТОВ із виплати податків у 2021 році у розмірі близько 7 мільйонів рублів (понад 4,200 мільйони гривень), повідомляє «Радіо Свобода».

Заяву про банкрутство компанії податкова служба Росії скерувала до суду 4 березня.

Тимчасовим керуючим боржника затверджено Юлію Ага-Кулієву.

ТОВ «Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода» представляє в Росії інтереси медіакорпорації «Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода». Воно було започатковано у 2020 році відповідно до вимог російського законодавства про «іноземних агентів».

Нагадаємо, російське бюро медіакорпорації зупинило свою роботу після того, як у березні податкові органи розпочали процедуру банкрутства російської юридичної особи «Радіо Свобода».

За даними «Радіо Свобода», у 2021–2022 роках Роскомнагляд порушив проти ТОВ та його генерального директора понад тисячу адміністративних проваджень за відмову редакцій «Радіо Свобода» і телеканалу «Настоящее время» супроводжувати кожен свій журналістський матеріал вказівкою про те, що медіакорпорацію внесено до списку «іноземних агентів». Загальна сума штрафів, які суди наклали у цих справах, становить майже мільярд рублів.

Федеральна служба судових приставів РФ заморозила банківські рахунки ТОВ у травні 2021 року. Це стало технічною причиною банкрутства. Керівництво «Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода» неодноразово заявляло, що російське законодавство про «іноземних агентів» є проявом політичної цензури і перешкоджає журналістам здійснювати свою професійну діяльність.

«Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода» оскаржує дії влади РФ в російських судах, а також в Європейському суді з прав людини.

Під час повномасштабного російського вторгнення в Україну російська редакція «Радіо Свобода» постійно зазнавала тиску з боку Кремля. 

Зокрема, дев’ять сайтів «Радіо Свобода» для російськомовної аудиторії були заблоковані після того, як журналісти відмовилися виконувати вимогу влади РФ щодо видалення інформації про повномасштабне вторгнення росіян в Україну.

Вночі з 3 на 4 березня на території РФ було заблоковано доступ до сайтів та проєктів «Радіо Свобода», включно з цілодобовою російськомовною телемережею «Настоящее время», створеною у співпраці з «Голосом Америки».

«Радіо Свобода» веде мовлення для російської аудиторії з 1 березня 1953 року. Вперше журналісти призупинили роботу в РФ на початку березня 2022 року. 

Фото: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY