Український фільм «Як там Катя?» змагатиметься на фестивалі в Локарно

Український фільм «Як там Катя?» змагатиметься на фестивалі в Локарно

7 Липня 2022
1303

Український фільм «Як там Катя?» змагатиметься на фестивалі в Локарно

1303
Міжнародний кінофестиваль в Локарно вважається четвертим за важливістю після Канн, Венеції і Берліна європейським кінофестивалем. Цьогоріч він відбудеться 3-13 серпня.
Український фільм «Як там Катя?» змагатиметься на фестивалі в Локарно
Український фільм «Як там Катя?» змагатиметься на фестивалі в Локарно

Український фільм «Як там Катя?» змагатиметься в конкурсній програмі Міжнародного кінофестивалю в Локарно (Швейцарія), це також буде світова прем'єра стрічки, повідомляє команда фільму.

Стрічка змагатиметься за нагороду у програмі Concorso Cineasti del presente («Конкурс кінематографістів сьогодення»), у ній представлено 15 учасників.

«Як там Катя?» – це дебютний повнометражний фільм режисерки Крістіни Тинькевич, виробництвом займалась компанія Evos Film. Головну роль у фільмі виконала Анастасія Карпенко.

Соціальна драма розповідає історію лікарки швидкої допомоги Анни, яка шукає справедливості у недосконалому світі. Ідея стрічки виникла у Крістіни Тинькевич з її короткометражного фільму Solatium, в досліджувалася тема людського горя та помсти. За три роки після виходу короткого метру режисерка втілила задум у повному.

Проєкт фільму розроблявся в сценарній майстерні Midpoint Feature Launch, а згодом він побував на Thessaloniki’s Agora Crossroads Co-Production Forum, Karlovy Vary Eastern Promises (Works in Development), EAVE on Demand Kyiv, EWA Fest Forward та став переможцем New Horizons Studio + (Best Pitch Award).

Стрічка стала переможцем Одинадцятого пітчингу Держкіно, а в 2021 році перемогла в програмі «proMOTION» від Українського інституту.

Міжнародний кінофестиваль в Локарно бере свій початок від 1946 року. Він вважається четвертим за важливістю після Канн, Венеції і Берліна європейським кінофестивалем. Цьогоріч він відбудеться 3-13 серпня.

Раніше «Носоріг» Олега Сенцова визнали найкращим фільмом на кінофестивалі у Польщі. Виконавець головної ролі у стрічці Сергій Філімонов отримав поранення на фронті.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1303
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду