detector.media
07.07.2022 08:15
Український фільм «Як там Катя?» змагатиметься на фестивалі в Локарно
Український фільм «Як там Катя?» змагатиметься на фестивалі в Локарно
Міжнародний кінофестиваль в Локарно вважається четвертим за важливістю після Канн, Венеції і Берліна європейським кінофестивалем. Цьогоріч він відбудеться 3-13 серпня.

Український фільм «Як там Катя?» змагатиметься в конкурсній програмі Міжнародного кінофестивалю в Локарно (Швейцарія), це також буде світова прем'єра стрічки, повідомляє команда фільму.

Стрічка змагатиметься за нагороду у програмі Concorso Cineasti del presente («Конкурс кінематографістів сьогодення»), у ній представлено 15 учасників.

«Як там Катя?» – це дебютний повнометражний фільм режисерки Крістіни Тинькевич, виробництвом займалась компанія Evos Film. Головну роль у фільмі виконала Анастасія Карпенко.

Соціальна драма розповідає історію лікарки швидкої допомоги Анни, яка шукає справедливості у недосконалому світі. Ідея стрічки виникла у Крістіни Тинькевич з її короткометражного фільму Solatium, в досліджувалася тема людського горя та помсти. За три роки після виходу короткого метру режисерка втілила задум у повному.

Проєкт фільму розроблявся в сценарній майстерні Midpoint Feature Launch, а згодом він побував на Thessaloniki’s Agora Crossroads Co-Production Forum, Karlovy Vary Eastern Promises (Works in Development), EAVE on Demand Kyiv, EWA Fest Forward та став переможцем New Horizons Studio + (Best Pitch Award).

Стрічка стала переможцем Одинадцятого пітчингу Держкіно, а в 2021 році перемогла в програмі «proMOTION» від Українського інституту.

Міжнародний кінофестиваль в Локарно бере свій початок від 1946 року. Він вважається четвертим за важливістю після Канн, Венеції і Берліна європейським кінофестивалем. Цьогоріч він відбудеться 3-13 серпня.

Раніше «Носоріг» Олега Сенцова визнали найкращим фільмом на кінофестивалі у Польщі. Виконавець головної ролі у стрічці Сергій Філімонов отримав поранення на фронті.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY