Фільм-притча «Толока» з'явиться онлайн на Megogo

Фільм-притча «Толока» з'явиться онлайн на Megogo

29 Червня 2022
1970
29 Червня 2022
17:05

Фільм-притча «Толока» з'явиться онлайн на Megogo

1970
Перегляд стрічки буде доступним за поштучною оплатою, без загальної передплати сервісу.
Фільм-притча «Толока» з'явиться онлайн на Megogo
Фільм-притча «Толока» з'явиться онлайн на Megogo

Український фільм-притча «Толока» режисера Михайла Іллєнка з 29 червня доступний онлайн на медіасервісі Megogo. Про це повідомила пресслужба Держкіно.

У кінопрокаті стрічка була в 2020 році. Це 400-річна подорож хати Катерини просторами ризикованого землеробства за умов, несумісних з життям, у пошуках таємниці толоки. 

В основу стрічки лягли 66 рядків Шевченкової балади «У тієї Катерини…», сюжет доповнили спогадами актора Івана Миколайчука.

Балада Шевченка розповідає, як у Катерину закохались троє козаків. Вона пообіцяла стати дружиною тому, хто визволить з полону її брата. Двоє з трьох козаків загинули, третьому вдалося врятувати «брата», який виявився коханим дівчини. Чекати на нього Катерині у фільму доведеться не одне століття, не старіючи та не втрачаючи надії. Кожне випробування руйнує її хату, але вона знову й знову піднімає її з руїн.

Романтична балада «Толока» створена компанією «Іллєнко Фільм».

Перегляд стрічки на Megogo буде доступним за поштучною оплатою, без загальної передплати сервісу. 

Зйомки фільму розпочалися у лютому 2013 року та призупинилися в липні того ж року. У листопаді 2014-го стартувала вкампанія зі збору коштів для завершення «Толоки». У вересні 2018 року зйомки стрічки були завершені.

Проєкт стрічки став одним із переможців Третього конкурсного відбору Держкіно і в результаті дофінансування в 2018 році отримав 98,02% державного фінансування, що становить 28 млн 392 тис. грн.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1970
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду