detector.media
29.06.2022 17:05
Фільм-притча «Толока» з'явиться онлайн на Megogo
Фільм-притча «Толока» з'явиться онлайн на Megogo
Перегляд стрічки буде доступним за поштучною оплатою, без загальної передплати сервісу.

Український фільм-притча «Толока» режисера Михайла Іллєнка з 29 червня доступний онлайн на медіасервісі Megogo. Про це повідомила пресслужба Держкіно.

У кінопрокаті стрічка була в 2020 році. Це 400-річна подорож хати Катерини просторами ризикованого землеробства за умов, несумісних з життям, у пошуках таємниці толоки. 

В основу стрічки лягли 66 рядків Шевченкової балади «У тієї Катерини…», сюжет доповнили спогадами актора Івана Миколайчука.

Балада Шевченка розповідає, як у Катерину закохались троє козаків. Вона пообіцяла стати дружиною тому, хто визволить з полону її брата. Двоє з трьох козаків загинули, третьому вдалося врятувати «брата», який виявився коханим дівчини. Чекати на нього Катерині у фільму доведеться не одне століття, не старіючи та не втрачаючи надії. Кожне випробування руйнує її хату, але вона знову й знову піднімає її з руїн.

Романтична балада «Толока» створена компанією «Іллєнко Фільм».

Перегляд стрічки на Megogo буде доступним за поштучною оплатою, без загальної передплати сервісу. 

Зйомки фільму розпочалися у лютому 2013 року та призупинилися в липні того ж року. У листопаді 2014-го стартувала вкампанія зі збору коштів для завершення «Толоки». У вересні 2018 року зйомки стрічки були завершені.

Проєкт стрічки став одним із переможців Третього конкурсного відбору Держкіно і в результаті дофінансування в 2018 році отримав 98,02% державного фінансування, що становить 28 млн 392 тис. грн.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY