Для завершення фільму «Толока» Михайла Іллєнка потрібно зібрати 2 млн гривень

Для завершення фільму «Толока» Михайла Іллєнка потрібно зібрати 2 млн гривень

6 Листопада 2014
8453
6 Листопада 2014
12:46

Для завершення фільму «Толока» Михайла Іллєнка потрібно зібрати 2 млн гривень

8453
Для завершення фільму «Толока» Михайла Іллєнка потрібно зібрати 2 млн гривень
Для завершення фільму «Толока» Михайла Іллєнка потрібно зібрати 2 млн гривень

Стартувала кампанія зі збору коштів для завершення стрічки «Толока». Про це  під час прес-конференції в УНІАН розповів Михайло Іллєнко, який виступає автором сценарію, режисером-постановником та генеральним продюсером кінофільму.

 

Кампанія колективного фінансування фільму здійснюватиметься через інтернет-платформу «Спільнокошт». Долучитися до збору коштів можна тут.

 

Координатор «Спільнокошту» Віта Базан зазначила, що «Спільнокошт» як і толока дає можливість глядачам стати співтворцями й співінвесторами майбутнього фільму. Представник служби  зв'язків з громадськістю платформи Денис Бортніков розмовів, що за 200 днів за допомогою проекту планується зібрати 2 млн гривень, що може стати наймасштабнішою краудфандинговою кампанією в сучасному українському кіно.

 

За словами режисера,  відзнято вже 45% фільму. «Як це вимагає закон, половина грошей - це державні гроші, фінансувалися через Держкіно... А друга половина - інвестор. І коли закінчилися гроші Держкіно, то гроші інвестора так і не почалися, ми їх не дочекалися фактично й досі», - сказав пан Іллєнко.

 

Зйомки «Толоки» призупинилися у липні 2013 року, хоча прем'єра була призначена на березень 2014 року - до 200-річчя Шевченка. Михайло Іллєнко підкреслив, що вже протягом 50-ти років не було жодної екранізації творів Шевченка.

 

«Зараз ми сподіваємося реанімувати весь процес», - наголосив режисер, додавши, що цього року Верховна Рада «затвердила постанову, згідно з якою фільм буде фінансуватися 100%-но з Державного бюджету. Постанова Верховної Ради стосується саме того кошторису. Дай Боже, щоб ці гроші були, але нам їх уже не вистачає», - наголосив Іллєнко. Кошторис фільму було затверджено у 2012 році і Михайло Іллєнко вважає його таким, що не відповідає дійсності. Нагадаємо, очікувалося, що бюджет стрічки складе понад 28 млн грн, 9 млн з яких надасть Держкіно.

 

Також Михайло Іллєнко додав: «Постанова поки що на гроші не перетворилася, але стартова готовність у нас є».

 

Фільм «Толока» Михайла Іллєнка - екранізація вірша Тараса Шевченка «У тієї Катерини хата на помості...», приурочена до 200-річчя Кобзаря. Зйомки стрічки почались у 2013 році, проте роботу над нею вимушені були зупинити, відзнявши половину матеріалу.

 

Виробництво картини здійснює компанія ТОВ «Іллєнко фільм» за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8453
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду