detector.media
28.06.2022 18:18
Президент подякував кінорежисеру Шону Пенну за підтримку України
Президент подякував кінорежисеру Шону Пенну за підтримку України
Американський документаліст продовжує фіксувати хроніку великої війни в Україні. Цього разу він планує знімати у містах і селах, які зазнали обстрілів російських окупантів.

Американський кінорежисер Шон Пенн прибув до України для зйомок документального фільму. З ним провів зустріч президент України Володимир Зеленський, повідомляється на сайті глави держави.

Зеленський подякував володарю «Оскара» за документування війни і за підтримку України.

«Актор і режисер Шон Пенн знімає документальний фільм про війну в Україні, – йдеться у телеграм-каналі Володимира Зеленського. – З першого дня повномасштабного вторгнення він був у Києві та на власні очі бачив, що таке російська агресія. Незабаром усю правду про війну завдяки його фільму зможе побачити і весь світ. Шоне, дякую за підтримку нашої держави та наших людей!».

Як повідомляє пресслужба президента, Шон Пенн хоче відвідати населені пункти України, що постраждали від російської агресії.

Американський кінорежисер перебував у Києві у перший день широкомасштабного вторгнення Росії 24 лютого. Тоді стало відомо, що він знімає документальний фільм. У якому хоче зафіксувати хроніку російської агресії, щоб проінформуватb міжнародну спільноту, як насправді почалася велика війна. Під час зйомок у Києві відбулася коротка зустріч президента Володимира Зеленського та кінорежипсера. 

Тоді ж Шон Пенн відвідав прес-брифінг радника керівника Офісу Глави держави Михайла Подоляка та віце-прем'єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук. Кінорежисер поспілкувався з українськими військовими і з журналістами.  Зокерема, з Шоном Пенном зустрілися іноземні кореспонденти та засновниця «Лабораторії журналістики суспільного інтересу» Наталка Гуменюк.

У червні організація CORE, що її заснував режисер, провела благодійний вечір на підтримку України, до учасників якого звернувся Володимир Зеленський.

Нагадаємо, у березні Шон Пенн закликав бойкотувати «Оскар», якщо там не буде виступу Зеленського. 

Фото з сайту президента України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY