Мета росіян на окупованих територіях – посіяти зневіру – голова Запорізької ОВА

Мета росіян на окупованих територіях – посіяти зневіру – голова Запорізької ОВА

20 Червня 2022
789
20 Червня 2022
08:16

Мета росіян на окупованих територіях – посіяти зневіру – голова Запорізької ОВА

789
«Російські блогери та пропагандистська машина просувають тези щодо недовіри країн Заходу до України», – наголосив Старух.
Мета росіян на окупованих територіях – посіяти зневіру – голова Запорізької ОВА
Мета росіян на окупованих територіях – посіяти зневіру – голова Запорізької ОВА

Голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух розповів в ефірі «Еспресо» про дезінформаційну роботу, яку ведуть російські окупанти.

За його словами, головна мета росіян на окупованих територіях – посіяти зневіру, а на вільних – паніку і недовіру до української влади.

«Російська пропаганда велася попередні вісім років. У східних громадах Запорізької області телевізійний сигнал з окупованого Донбасу приймався чудово. Люди інколи слухали цю нісенітницю.

Ворог веде систематичну диверсійну роботу. Інформаційна складова у війні дуже важлива. Мета росіян – посіяти зневіру на окупованих територіях. На українських територіях мета ворога – посіяти паніку і недовіру до влади. Російські блогери та пропагандистська машина просувають тези щодо недовіри країн Заходу до України», – сказав Олександр Старух.

Наразі, додав голова ОВА, під російською окупацією перебуває близько 60% території Запорізької області.

Також, як повідомляв «Детектор медіа», окупанти розповсюджують газету із фейком про «втрачену Запорізьку область». Крім цього, Росія намагається поширювати фейки українською через новостворені телеграм-канали.

Ілюстрація: oecd-forum.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
789
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Запоріжжя
668 дн. тому
Хех. Насправді москальська гра ДУЖЕ проста й розрахована на почуття, страх, але ніяк не на розум. Що бачив я в окупації: кацапська техніка стоїть за містечком (не дуже далеко, її чудово видно в полі). Вони розвертають її, гатять по містечку (околиці ЧУДОВО чують виходи й моментальні прильоти), а потім перші ж приїздять "допомагати" "постраждалим", яких самі ж такими зробили. І перше, що вони кажуть: "Єта вас ЗСУ апстріляла". Люди, перебуваючи в стані шоку, глитають цю інформацію, а потім починають ширити між іншими. Причому поширюють вони її ДУЖЕ впевнено, а історія їх виходить доволі переконливою, бо вони й справді втратили житло, але от хто його забрав - питання.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду