detector.media
20.06.2022 08:16
Мета росіян на окупованих територіях – посіяти зневіру – голова Запорізької ОВА
Мета росіян на окупованих територіях – посіяти зневіру – голова Запорізької ОВА
«Російські блогери та пропагандистська машина просувають тези щодо недовіри країн Заходу до України», – наголосив Старух.

Голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух розповів в ефірі «Еспресо» про дезінформаційну роботу, яку ведуть російські окупанти.

За його словами, головна мета росіян на окупованих територіях – посіяти зневіру, а на вільних – паніку і недовіру до української влади.

«Російська пропаганда велася попередні вісім років. У східних громадах Запорізької області телевізійний сигнал з окупованого Донбасу приймався чудово. Люди інколи слухали цю нісенітницю.

Ворог веде систематичну диверсійну роботу. Інформаційна складова у війні дуже важлива. Мета росіян – посіяти зневіру на окупованих територіях. На українських територіях мета ворога – посіяти паніку і недовіру до влади. Російські блогери та пропагандистська машина просувають тези щодо недовіри країн Заходу до України», – сказав Олександр Старух.

Наразі, додав голова ОВА, під російською окупацією перебуває близько 60% території Запорізької області.

Також, як повідомляв «Детектор медіа», окупанти розповсюджують газету із фейком про «втрачену Запорізьку область». Крім цього, Росія намагається поширювати фейки українською через новостворені телеграм-канали.

Ілюстрація: oecd-forum.org

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY