Роскомнагляд заблокував сайт українського судового видання «Ґрати»

Роскомнагляд заблокував сайт українського судового видання «Ґрати»

6 Червня 2022
852
6 Червня 2022
14:18

Роскомнагляд заблокував сайт українського судового видання «Ґрати»

852
Антон Наумлюк: Незаконні рішення Росії для нас цікаві лише як черговий прояв агресії та порушення прав і свобод, насамперед громадян нашої країни на тимчасово окупованих територіях.
Роскомнагляд заблокував сайт українського судового видання «Ґрати»
Роскомнагляд заблокував сайт українського судового видання «Ґрати»

Роскомнагляд вніс до російського реєстру «заборонених» та заблокував українське видання судової журналістики «Ґрати».

Як повідомляє головред видання Антон Наумлюк, рішення щодо блокування сайту генпрокуратура Росії ухвалила ще 2 червня. Одак Роскомнагляд повідомив про це 5 червня та одразу почав блокування.

«Сказати з цього приводу, зізнатися, хочеться небагато. “Ґрати” – українське незалежне видання судової журналістики (у найширшому розумінні), працює за українськими законами відповідно до стандартів журналістики. Незаконні рішення органів влади та правоохоронних органів у Росії для нас цікаві лише як черговий прояв агресії та порушення прав і свобод, насамперед громадян нашої країни на тимчасово окупованих територіях, у тому числі в Криму, тобто там, де блокування об'єктивної інформації стало одним з методів державного терору щодо жителів».

Окрім цього, Антон Наумлюк додав: «Малоймовірно, що ми будемо оскаржувати це рішення в судовому порядку. Це не має жодного сенсу за відсутності незалежної судової системи в Росії».

Видання продовжить працювати так само, як і працювало. 

«Розповідати про те, як функціонує українська судова система та суди – місце, де громадяни стикаються з державою; висвітлювати факти порушення прав людини в Криму; свідчити про військові злочини російських військ та багато іншого».

Нагадаємо, Роскомнагляд вніс до реєстру заблокованих сайтів також інтернет-видання «Страна.UA». Під блокування потрапив й сайт «United24», який створений для збору грошей на підтримку української армії. Заблоковані також «Root Nation», «Мережа новин», «Вголос», «Свои Кривой Рог», «AllNews».

Ілюстрація: Ґрати

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
852
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду