ЄС заборонить мовлення ще трьох державних російських каналів

ЄС заборонить мовлення ще трьох державних російських каналів

31 Травня 2022
1622
31 Травня 2022
08:46

ЄС заборонить мовлення ще трьох державних російських каналів

1622
Шостий пакет санкцій планують ухвалити найближчим часом.
ЄС заборонить мовлення ще трьох державних російських каналів
ЄС заборонить мовлення ще трьох державних російських каналів

Євросоюз погодив шостий пакет санкцій проти Росії, який передбачає заборону мовлення на його території ще для трьох державних російських каналів. Про це повідомив голова Європейського парламенту Шарль Мішель. Які саме це будуть канали, не уточнюється.

Шостий пакет санкцій планують ухвалити найближчим часом. Він також включатиме нафтове ембарго, заморожування активів і заборону на поїздки для низки фізичних осіб, відповідальних за воєнні злочини проти України. Крім цього, найбільший російський банк «Сбербанк» буде відключено від міжнародної міжбанківської системи SWIFT.

Міністр культури та інофрмаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що у межах шостого пакету санкцій ЄС відключить три великих державних російських телеканали – Rossiya 24, TV CENTER International, RTR Planeta.

«Рупор, який посилює брехню Путіна, відключать від кабельної, супутникової та інтернет-трансляції в ЄС», – написав Ткаченко у телеграмі.

Нагадаємо, 2 березня в рамках санкцій проти Росії через її військову агресію проти України ЄС заборонив російські державні канали Russia Today і Sputnik на своїй території.

Також RT заборонили в КанадіВеликій БританіїШвейцарії та інших країнах. Крім того, YouTube заблокував російські канали RT та Sputnik по всій Європі.

Ілюстрація: unsplash

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1622
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду