Каннський кінофестиваль оголосив переможців програми «Особливий погляд»

Каннський кінофестиваль оголосив переможців програми «Особливий погляд»

28 Травня 2022
1101
28 Травня 2022
20:30

Каннський кінофестиваль оголосив переможців програми «Особливий погляд»

1101
Головний приз здобула французька стрічка про те, як підлітки знімаються в кіно.
Каннський кінофестиваль оголосив переможців програми «Особливий погляд»
Каннський кінофестиваль оголосив переможців програми «Особливий погляд»

Переможцем конкурсу стала дебютна робота режисерок Лізи Акока та Романи Гере «Найгірші» (Франція), що оповідає про підготовку до зйомок у кіно, повідомляється на сайті Каннського міжнародного кінофестивалю. Тим часом розпочинається головна церемонія нагородження.

Приз за найкращу режисуру вручили Олександру Білку за стрічку «Метроном» (Румунія та Франція). У своїй дебютній роботі він фокусується на молоді Румунії початку 1970-х.

Приз журі здобула дебютна стрічка «Країна радості» кінорежисера із Пакистана Саїма Садіка. Її головним героєм є юнак із патріархальної родини, який закохався у транс-зірку.

Ще один приз журі вручили французькій кінорежисерці Лолі Куіворон за фільм «Родео» про мотоциклістку Юлію і її випробування у чоловічій банді. 

Приз за найкращий сценарій отримав палестинська кінорежисерка Маха Хаджа за драму «Середземноморська лихоманка». Її виробниками є Палестина, Німеччина, Франція, Кіпр та Катар. Фільм оповідає про чоловічу дружбу 40-річного мешканця Хайфи і його сусіда. Валід має хронічну депресію, а його друг – дрібний шахрай.

Цьогоріч у секції «особливий погляд» не було поділу на номінації «Накраща чоловіча та жіноча ролі», однак перемогли у ній двоє акторів, які отримали спільну нагороду. Це акторка з Люксембургу Вікі Кріпс, яка зіграла роль імператриці Австрії Сісі у історичній драмі «Корсаж» та Адам Бесса, якому вдалося втілити зневіреного юнака постреволюційного Тунісу у стрічці «Харка».

Нагадаємо, Україну у програмі «Особливий погляд» представляв Максим Наконечний із фільмом «Бачення метелика». У день показу стрічки українські кінематографісти привернули увагу до теми війни в Україні. Вони провели акцію, у якій наголосили на геноциді українців та на важливості виствітленя на всіх рівнях російської агресії в Україні. 

«Особливий погляд» — друга за значимістю після основного конкурсу секція Каннського кінофестивалю. Метою програми є представлення та просування «нетипових» для основного фестивального конкурсу фільмів та їхніх авторів. Для участі у конкурсі програми щороку обирається 20 фільмів. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1101
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду