detector.media
28.05.2022 20:30
Каннський кінофестиваль оголосив переможців програми «Особливий погляд»
Каннський кінофестиваль оголосив переможців програми «Особливий погляд»
Головний приз здобула французька стрічка про те, як підлітки знімаються в кіно.

Переможцем конкурсу стала дебютна робота режисерок Лізи Акока та Романи Гере «Найгірші» (Франція), що оповідає про підготовку до зйомок у кіно, повідомляється на сайті Каннського міжнародного кінофестивалю. Тим часом розпочинається головна церемонія нагородження.

Приз за найкращу режисуру вручили Олександру Білку за стрічку «Метроном» (Румунія та Франція). У своїй дебютній роботі він фокусується на молоді Румунії початку 1970-х.

Приз журі здобула дебютна стрічка «Країна радості» кінорежисера із Пакистана Саїма Садіка. Її головним героєм є юнак із патріархальної родини, який закохався у транс-зірку.

Ще один приз журі вручили французькій кінорежисерці Лолі Куіворон за фільм «Родео» про мотоциклістку Юлію і її випробування у чоловічій банді. 

Приз за найкращий сценарій отримав палестинська кінорежисерка Маха Хаджа за драму «Середземноморська лихоманка». Її виробниками є Палестина, Німеччина, Франція, Кіпр та Катар. Фільм оповідає про чоловічу дружбу 40-річного мешканця Хайфи і його сусіда. Валід має хронічну депресію, а його друг – дрібний шахрай.

Цьогоріч у секції «особливий погляд» не було поділу на номінації «Накраща чоловіча та жіноча ролі», однак перемогли у ній двоє акторів, які отримали спільну нагороду. Це акторка з Люксембургу Вікі Кріпс, яка зіграла роль імператриці Австрії Сісі у історичній драмі «Корсаж» та Адам Бесса, якому вдалося втілити зневіреного юнака постреволюційного Тунісу у стрічці «Харка».

Нагадаємо, Україну у програмі «Особливий погляд» представляв Максим Наконечний із фільмом «Бачення метелика». У день показу стрічки українські кінематографісти привернули увагу до теми війни в Україні. Вони провели акцію, у якій наголосили на геноциді українців та на важливості виствітленя на всіх рівнях російської агресії в Україні. 

«Особливий погляд» — друга за значимістю після основного конкурсу секція Каннського кінофестивалю. Метою програми є представлення та просування «нетипових» для основного фестивального конкурсу фільмів та їхніх авторів. Для участі у конкурсі програми щороку обирається 20 фільмів. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY