Війна в Україні стала для світу темою номер один – дослідження Kantar

Війна в Україні стала для світу темою номер один – дослідження Kantar

23 Травня 2022
2050
23 Травня 2022
21:49

Війна в Україні стала для світу темою номер один – дослідження Kantar

2050
Більшість опитаних покладають відповідальність за вирішення проблеми війн на уряди.
Війна в Україні стала для світу темою номер один – дослідження Kantar
Війна в Україні стала для світу темою номер один – дослідження Kantar

Війна в Україні викликає найбільше занепокоєння у порівнянні з іншими актуальними проблемами в світі, такими як пандемія та інфляційна криза («криза вартості життя»). Про це свідчать результати соціологічного дослідження «Kantar GlobalIssues Barometer: світ власними словами», проведеного Kantar у 18 країнах.

За даними опитування, саме війна викликає найбільше занепокоєння у кожній з держав, залучених до дослідження. Про неї згадують не лише у Європі, але також у Південній Кореї та Японії. Найбільше переймаються у Європі: стурбованість висловили 96% поляків, 87% іспанців, 85% французів та 83% німців.

А в США такі думки притаманні 47% мешканцям країни.

Більшість опитаних покладають відповідальність за вирішення проблеми війн на уряди (82%), значними є також очікування від міжнародних організацій, таких як ООН (55%) та широкої громадськості (43%). 30% сподіваються на дії з боку компаній і бізнесів, 25% – медіа.

Закінчення війн та конфліктів є одним з найбільших очікувань – на це сподіваються 16% опитаних. Частіше про це повідомили респонденти в Іспанії, Південній Кореї, Аргентині, Бразилії, Мексиці та Польщі. 12% опитаних сподіваються на щастя та мир, частіше – у Мексиці, Аргентині, Іспанії, Південній Кореї та Туреччині.

В опитуванні взяли участь 10 000 респондентів з 18 країн, які склали 57% світового ВВП у 2020 році (США, Мексика, Аргентина, Бразилія, Франція, Німеччина, Польща, Іспанія, Швеція, Туреччина, Великобританія, Нігерія, Південна Африка, Індія, Індонезія, Японія, Південна Корея, Австралія).

Проводилося дослідження 9-10 квітня. Анкета містила відкриті запитання.

Аналіз даних було здійснено з використанням технології штучного інтелекту TextAI (IntelligentTextExtractor).

Фото з фейсбук-сторінки Міністерства оборони України

Інфографіка: Kantar

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2050
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду