На «Громадському радіо» стартувала програма і подкасти для жінок «Бережи себе»

На «Громадському радіо» стартувала програма і подкасти для жінок «Бережи себе»

20 Травня 2022
1504
20 Травня 2022
20:40

На «Громадському радіо» стартувала програма і подкасти для жінок «Бережи себе»

1504
Авторка і ведуча Тетяна Трощинська фокусується на практичних порадах під час війни.
На «Громадському радіо» стартувала програма і подкасти для жінок «Бережи себе»
На «Громадському радіо» стартувала програма і подкасти для жінок «Бережи себе»

«Громадське радіо» спільно з «Проектом Кешер Україна» запускає серію програм і подкастів «Бережи себе». Про це у коментарі «Детектору медіа» розповіла авторка і ведуча програми Тетяна Трощинська.

У фокусі проєкту жіноче здоров’я, психологія, практичні поради на час війни. Виходу програми передувало СМС-опитування про те, яких порад найбільше потребують жінки. «Як з’ясувалося, запитів щодо фізичного здоров’я зараз трохи менше, –прокоментувала Тетяна Трощинська. – Найбільше турбують жіночу аудиторію такі питання, як тривожність, панічні атаки, емоційна саморегуляція. Причому люди тяжіють до самостійного вирішення цих проблем. Також серед затребуваних тем – співпроживання проживання двох-трьох сімей в одному просторі під час евакуації».

В першому випуску Тетяна Трощинська та експерти розповіли про підтримку фізичних і емоційних сил жінок під час війни.

Тема наступного подкасту – знезараження води і зберігання продуктів за відсутності електрики. До розмови долучаться біологиня Дарка Озерна і з лікар Іван Черненко.

У наступних випусках слухачкам розкажуть, як можна підтримати людину під час утрати чи підбадьорити захисників на фронті, як діяти у випадках насильства чи згвалтування. Також програма «Бережи себе» допомагатиме вирішувати інші практичні і психологічні питання, які можуть виникнути в умовах воєнного стану. Це нові випробування для стосунків, вплив війни на психологію дітей, розлади харчування тощо.

«Я велика противниця порад «ви маєте», «ви мусите» і так далі. Це не працює, бо ми усі різні. І ми різними увійшли у цю війну, зрізним станом фізичного і ментального здоров’я. Тому важливо знати, як ми можемо розуміти одне одного, підтримувати і не знецінювати дуже важливий досвід інших», – коментує Тетяна Трощинська.

Програму «Бережи себе» можна слухати щочетверга і щосуботи о 14:05 в ефірі або у будь-який зручний час на сайті Громадського радіо. Хронометраж – 15 хвилин. «Ми виходили з того, щоб подкаст був зручним для прослуховування, коротким і містив практичні рекомендації щодо фізичного і ментального здоров’я», – розповіла ведуча.

Програма виходитиме за фінансової підтримки «Проекту Кешер в Україні», із яким «Громадське радіо» співпрацює тривалий час. Це всеукраїнська громадська жіноча єврейська організація, що підтримує жінок з активною життєвою позицією. 

Тетяна Трощинська  – тренерка із гендерно чутливої комунікації.

Нещодавно вона провела онлайн-тренінг «Як повідомляти про травматичний досвід в медіа», організований Комісією з журналістської етики та громадською організацією «Жінки в медіа».

Також спільно з головною редакторкою Divoche.media Оксаною Павленко ведуча Громадського радіо підготувала матеріал, який допоможе медіа працювати з темою сексуального насильства.

Фото: Олексій Темченко

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1504
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду