Анатомия фейка. Ядерная угроза Украины

Анатомия фейка. Ядерная угроза Украины

10 Травня 2022
1261

Анатомия фейка. Ядерная угроза Украины

Вадим Міський
Програмний директор ГО «Детектор медіа», член Наглядової ради Суспільного мовлення
1261
Анатомия фейка. Ядерная угроза Украины
Анатомия фейка. Ядерная угроза Украины

Одной из причин нападения на Украину Москва называла якобы ядерную угрозу для себя. Это притом, что Россия получила все боеголовки с ядерными зарядами после отказа Украины от третьего в мире по объему ядерного арсенала. 

В связи с таким решением Киева в начале 1990-х годов Москва выступила одним из гарантов безопасности южного соседа в рамках Будапештского меморандума. Цену российским гарантиям мы наблюдаем с 2014 года, и особенно с 24 февраля этого года. 

Вспомнив поиски оружия массового поражения у Саддама Хусейна в качестве повода для вторжения в Ирак, Кремль состряпал еще более нелепое обвинение в адрес Украины, в которое не поверил никто в мире. Похоже, россияне пытались убедить в «легенде» о намерении Украины получить ядерное оружие хотя бы самих себя. «Анатомия фейка с Вадимом Миским» оценила их старания. 

Нагадаємо, що проект Вадима Міського «Анатомия фейка» стартував у ефірі європейського російськомовного супутникового телеканалу «Новый мир» 18 квітня 2022 року. Передача, що виходить з понеділка по четвер о 19:30, виробляється у співпраці з ГО «Детектор медіа» та професіоналами, відповідальними за наш інформаційний фронт. Автор проекту зазначив, що якщо за уми росіян у Росії боротися практично беззмістовно, то за уми російськомовних європейців — це критично необхідно, ажде лише в одній Німеччині — до трьох мільйонів російськомовних жителів, і російська дезінформація не шкодує ресурсів для роботи з ними, що, відповідно, позначається на політиці.

Попередні випуски «Анатомії фейка» з Вадимом Міським дивіться за посиланням.

Колаж: «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1261
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду