Анатомия фейка. Правда и неправда об украинских беженцах

Анатомия фейка. Правда и неправда об украинских беженцах

23 Квітня 2022
1532

Анатомия фейка. Правда и неправда об украинских беженцах

Вадим Міський
Програмний директор ГО «Детектор медіа», член Наглядової ради Суспільного мовлення
1532
Анатомия фейка. Правда и неправда об украинских беженцах
Анатомия фейка. Правда и неправда об украинских беженцах

Ни дома, ни на чужбине нет покоя беженцам из Украины. Более 4 миллионов человек вынужденно покинули пределы родины с начала полномасштабного российского вторжения 24 февраля. Гигантскую волну мигрантов с искренним радушием приняли в странах Европы. Британия, Чехия, Польша, Германия и другие - профинансировали программы помощи и социальной адаптации бежавших от войны украинцев (преимущественно женщин и детей, а также пожилых людей). Италия предлагает годовой вид на жительства, а поляки упростили процедуру предоставления статуса беженца.  Волонтеры по всей Европе встречают украинцев у границы, на вокзалах, в перевалочных пунктах и помогают им с размещением. Но подобное проявление доброты и человечности, увы, не всем по нраву. Поэтому до людей, бежавших из родных городов от бомбежек, обстрелов и зверств оккупантов решили подвергнуть атаке уже информационной. И представить мирных украинцев в глазах гостеприимных европейцев едва ли не дикарями.

Сегодня в Анатомии фейка с Вадимом Миским - правда и неправда об украинцах, спасающихся от войны за границей.

Нагадаємо, що проект Вадима Міського «Анатомия фейка» стартував у ефірі європейського російськомовного супутникового телеканалу «Новый мир» 18 квітня 2022 року. Передача, що виходить з понеділка по четвер о 19:30, виробляється у співпраці з ГО «Детектор медіа» та професіоналами, відповідальними за наш інформаційний фронт. Автор проекту зазначив, що якщо за уми росіян у Росії боротися практично беззмістовно, то за уми російськомовних європейців — це критично необхідно, ажде лише в одній Німеччині — до трьох мільйонів російськомовних жителів, російська дезінформація не шкодує ресурсів для роботи з ними, що, відповідно, позначається на політиці.

Колаж: «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1532
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду