20 квітня — панельна дискусія «Фейкові новини та реальна війна»

20 квітня — панельна дискусія «Фейкові новини та реальна війна»

18 Квітня 2022
1093
18 Квітня 2022
22:52

20 квітня — панельна дискусія «Фейкові новини та реальна війна»

1093
Учасники заходу розглянуть роль дезінформації та пропаганди як частини стратегій гібридної війни Росії на території України і на Заході.
20 квітня — панельна дискусія «Фейкові новини та реальна війна»
20 квітня — панельна дискусія «Фейкові новини та реальна війна»

У середу, 20 квітня, о 17:00 за часом у Лондоні відбудеться панельна дискусія щодо російської дезінформації «Фейкові новини та реальна війна».Учасники заходу розглянуть роль дезінформації та пропаганди як частини стратегій гібридної війни Росії на території України і на Заході.

У першій частині дискусії кожен доповідач представить тему, друга частина включатиме панельну дискусію. Доповідачі:

Сесія 1:

Артем Біденко Тема: Обчислювальна пропаганда під час війни та її вплив на європейців.

Інформація про доповідача: Артем Біденко, керівник Інституту інформаційної безпеки, колишній заступник міністра та держсекретар Міністерства інформаційної політики та Міністерства культури. Артем здобув ступінь магістра політології Національного університету «Києво-Могилянська академія».

Юлія Каздобіна Тема: Інформаційний вплив Росії: чому закриття російських ЗМІ не означає обмеження свободи ЗМІ.

Інформація про доповідачку: Голова Українського фонду досліджень безпеки, колишній радник міністра інформаційної політики України. Юлія має ступінь магістра політичних наук (міжнародні відносини) в Університеті Рочестера

Ксенія Ілюк Тема: Антидемократичне дезінформаційне полотно на тлі повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Інформація про доповідачку: Ксенія Ілюк – провідна аналітикиня даних «Детектор медіа». Досліджує російський зловмисний вплив на соцмережі. Зокрема, фокусується на комп’ютерній пропаганді, шкідливиз інформаційних кампаніях та комп’ютерній комунікації.

Віктор Трегубов Тема: Кінець м'якої сили Росії.

Інформація про доповідача: Віктор Трегубов – популярний український політичний оглядач і блогер із освітою журналіста, філософії та теології, ветеран російсько-української війни, офіцер ЗСУ.

Віталій Рибак Тема: Як роки російської дезінформації призвели до масової загибелі мирного населення України.

Інформація про доповідача: Віталій Рибак – головний аналітик «Інтерньюз Україна», який очолює роботу організації з боротьби з дезінформацією. Віталій здобув ступінь магістра німецьких та європейських студій Національного університету «Києво-Могилянська академія» та Єнського університету імені Фрідріха Шиллера.

Юлія Дукач Тема: Державна російська пропаганда у воєнний час. Скільки уваги приділяли санкціям і війні в Росії? Результати тематичного моделювання російських новин.

Інформація про доповідачку: Юлія Дукач – аналітикиня даних і керівниця групи моніторингу дезінформації Texty.org.ua. Має ступінь кандидатки соціології.

Сесія 2:

Наталія Попович Тема: Уроки культурної трансформації України за 30 років з 1991 року та як нехтування Заходом незручних уроків минулого ХХ століття призводить до катастроф.

Інформація про доповідачку: Наталія Попович, громадська активістка, експертка з міжнародних комунікацій, засновниця One Philosophy та WeAreUkraine.info, співзасновниця Українського кризового медіа-центру. Наталія працювала радникцею з інформаційної політики глави Адміністрації президента та керувала реформою стратегічних державних комунікацій в Україні, створила аналітичну групу UCMC та була співавторкою дослідження сприйняття європейських цінностей у російських ЗМІ. Наталія є членом сенату Українського католицького університету та членкинею правління Українського інституту.

Володимир Шейко Тема: Культурна дезінформація: як Росія підриває українську легітимність, атакуючи українську культуру, історію та ідентичність

Інформація про доповідача: Володимир Шейко – генеральний директор Українського інституту, організації культурної дипломатії України при Міністерстві закордонних справ. Має ступінь магістра Інституту міжнародних відносин Київського національного університету.

Євген Федченко Тема: Як StopFake.org використовував перевірку фактів, щоб передбачити війну

Інформація про доповідача: Євген Федченко, д.т.н., співзасновник та головний редактор сайту перевірки фактів StopFake.org, провідного експертного центру з російської дезінформації. Також є директором Могилянської школи журналістики Національного університету «Києво-Могилянська академія» (Україна).

Зареєструватися на подію можна за цим посиланням. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1093
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду