detector.media
15.04.2022 18:14
Мережа «Планета кіно» відновлює роботу – попри збитки
Мережа «Планета кіно» відновлює роботу – попри збитки
«Ми народ непереборний. Пережили час масок, переживем і час касок. Все буде Україна!», – транслює текст рекламна вивіска центру «Зоря» у Київські області.

Мережа кінотеатрів «Планета кіно» відновлює роботу кінотеатру у Дніпрі та Києві. Про це пише «Інтерфакс-Україна» із посиланням на СЕО мережі Наталію Байдан.

«Ми працюємо у Львові та Одесі, завтра відкриємось у Дніпрі. Наступного тижня відкриємось у Києві. До кінця місяця, можливо, у Сумах. Ситуація складна і поки що не прогнозована з Харковом», – розповіда Наталія Байдан.

Одним з головних питань для кінотеатрів лишається оновлення репертуару. Адже через війну дистрибутори відмінили кінопрокат в Україні та не надають нові стрічки.

«Генеруємо збитки. У нормальні місяці наші продажі були на рівні приблизно 80 млн грн на місяць, зараз це менше 2 млн грн, – розповіла Наталія Байдан. –  Активно веду переговори з правовласниками щодо надання нам нових релізів. Є надія, що вони з'являться у травні. Тоді, сподіваюся, ситуація владнається».

Тим часом інші кінотеатри у Києві організовують окремі покази. 2 квітня у кінотеатрі «Ліра» пройшла київська прем’єра фантастичної експериментальної стрічки «Простір/ Space» режисера Дмитра Томашпольського. На неї завітало понад 100 глядачів.

Нестача нових фільмів торкнулася і регіональних кінотеатрів. Так, центр молоді «Зоря» у місті Узин Київської області відновив роботу, випустивши у прокат фільми, які отримав до війни. Із гучними прем'єрами в Україні дистрибутори не поспішають: через війну кількість кінозалів і глядачів нестабільна.

Компанія «Артхаус трафік» організувала кінопрокат фільмів «Носоріг» та «Стоп-Земля» в Дрогобичі, Луцьку, Львові, Самборі, Трускавці, Хмельницькому. 10 гривень із кожного квитка надійшли благодійному фонду «Повернись живим». 

Фото – з сайту кінотеатру «Планета кіно» у Львові

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY