Сейм Польщі визнав Путіна воєнним злочинцем

Сейм Польщі визнав Путіна воєнним злочинцем

24 Березня 2022
1512
24 Березня 2022
09:10

Сейм Польщі визнав Путіна воєнним злочинцем

1512
За його наказом на території України відбуваються воєнні злочини, злочини проти людяності, акти геноциду, системні порушення прав людини та інші злочинні порушення міжнародного права.
Сейм Польщі визнав Путіна воєнним злочинцем
Сейм Польщі визнав Путіна воєнним злочинцем

Сейм Республіки Польща (нижня палата парламенту) ухвалив резолюцію, в якій визнав президента Росії Володимира Путіна воєнним злочинцем через повномасштабне вторгнення в Україну. Як повідомляє «Укрінформ», депутати ухвалили документ одностайно і з оплесками.

«Сейм Республіки Польща рішуче засуджує акти тривалого насильства, воєнні злочини, злочини проти людяності, акти геноциду, системні порушення прав людини та інші злочинні порушення міжнародного права, які вчиняють на території суверенної України збройні сили Російської Федерації разом із союзниками за наказом військових командирів під безпосереднім керівництвом президента Володимира Путіна», – йдеться в резолюції.

У документі зазначено, що публічно доступні докази цих злочинів «дають підстави Сейму та міжнародній спільноті визнати володимира путіна воєнним злочинцем».

Парламент закликав інші держави ініціювати розгляд справ проти Путіна та командувачів російської армії у Міжнародному суді та Міжнародному кримінальному суді, а також використовувати свої повноваження в усіх міжнародних організаціях з метою притягнення їх до відповідальності.

Крім цього, депутати закликали накласти на Путіна та його соратників «максимальні санкції».

Нагадаємо, Гаазький трибунал розпочав розслідування воєнних злочинів Росії в Україні.

15 березня Сенат США одноголосно проголосував за визнання Путіна воєнним злочинцем. 

Президент США Джо Байден публічно назвав Путіна головорізом та кривавим диктатором.

Ілюстрація: Міноборони України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1512
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду