У яких областях є проблеми з доступом до українських каналів?

У яких областях є проблеми з доступом до українських каналів?

16 Березня 2022
2033
16 Березня 2022
13:03

У яких областях є проблеми з доступом до українських каналів?

2033
Найкритичніша ситуація – у Запорізькій області.
У яких областях є проблеми з доступом до українських каналів?
У яких областях є проблеми з доступом до українських каналів?

Через атаки окупантів проблеми з доступом до ефіру українських каналів є у частині Чернігівської та Запорізької областей, у Рівному, Херсоні, а також в окупованих частинах Донецької та Луганської областей. Про це йдеться в інфографіці, розробленій Національною радою з питань телебачення та радіомовлення.

Доступ до всіх видів мовлення є у 14 областях України, ще у девяти – частковий доступ.

«Люди, які ризикують собою щодня ефірять з бомбосховищ, ночують в ньюзрумах, перелаштовують технічні параметри, щоб більше українців мали доступ до правдивої інформації, забирають техніку, тікаючи з-під обстрілів, щоб нею не скористалися окупанти, ви – наше інформаційне військо», – написав на своїй сторінці у фейсбуку член Нацради Максим Онопрієнко.

За його словами найкритичніша ситуація – у Запорізькій області: «Там майже немає доступу до українських мовників. Однак опір тримає саме Запоріжжя – там доступні всі види національного мовлення». Також, попри цілодобові обстріли з боку російських окупантів, частково працює ефір у місті Чернігові.

Також Максим Онопрієнко звертається до влади на місцях: «Телевежі – це стратегічні об’єкти, посилюйте безпекові заходи, щоб вберегти людей, які там працюють. Звісно, не мій фах оборонні стратегії, але я відчуваю особисту відповідальність за цих людей. Світла пам’ять. Ми помстимося».

Нагадаємо, 16 березня, російські окупанти обстріляли телевежу Концерну РРТ у Вінниці. 1 березня після серії вибухів у Києві зник телесигнал. 2 березня окупанти стріляли у Харківську телевежу. Снаряд пошкодив будівлю поряд. Були спроби підірвати телевежу у Лисичанську Луганської області. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2033
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду