detector.media
16.03.2022 13:03
У яких областях є проблеми з доступом до українських каналів?
У яких областях є проблеми з доступом до українських каналів?
Найкритичніша ситуація – у Запорізькій області.

Через атаки окупантів проблеми з доступом до ефіру українських каналів є у частині Чернігівської та Запорізької областей, у Рівному, Херсоні, а також в окупованих частинах Донецької та Луганської областей. Про це йдеться в інфографіці, розробленій Національною радою з питань телебачення та радіомовлення.

Доступ до всіх видів мовлення є у 14 областях України, ще у девяти – частковий доступ.

«Люди, які ризикують собою щодня ефірять з бомбосховищ, ночують в ньюзрумах, перелаштовують технічні параметри, щоб більше українців мали доступ до правдивої інформації, забирають техніку, тікаючи з-під обстрілів, щоб нею не скористалися окупанти, ви – наше інформаційне військо», – написав на своїй сторінці у фейсбуку член Нацради Максим Онопрієнко.

За його словами найкритичніша ситуація – у Запорізькій області: «Там майже немає доступу до українських мовників. Однак опір тримає саме Запоріжжя – там доступні всі види національного мовлення». Також, попри цілодобові обстріли з боку російських окупантів, частково працює ефір у місті Чернігові.

Також Максим Онопрієнко звертається до влади на місцях: «Телевежі – це стратегічні об’єкти, посилюйте безпекові заходи, щоб вберегти людей, які там працюють. Звісно, не мій фах оборонні стратегії, але я відчуваю особисту відповідальність за цих людей. Світла пам’ять. Ми помстимося».

Нагадаємо, 16 березня, російські окупанти обстріляли телевежу Концерну РРТ у Вінниці. 1 березня після серії вибухів у Києві зник телесигнал. 2 березня окупанти стріляли у Харківську телевежу. Снаряд пошкодив будівлю поряд. Були спроби підірвати телевежу у Лисичанську Луганської області. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY