Росія готує референдум у Херсоні – депутат облради

Росія готує референдум у Херсоні – депутат облради

12 Березня 2022
1521
12 Березня 2022
16:16

Росія готує референдум у Херсоні – депутат облради

1521
Окупанти телефонують депутатам облради, запитуючи їх про співпрацю.
Росія готує референдум у Херсоні – депутат облради
Росія готує референдум у Херсоні – депутат облради

На Херсонщині готують референдум щодо створення ХНР. Про це повідомив депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань.

«Окупанти телефонують депутатам Херсонської обласної ради з питанням, чи готові ми співпрацювати з ними. Категорично відмовився», – зазначив Хлань у дописі на фейсбуку. 

Так само відповісти він закликає й інших депутатів: «Звертаюсь до всіх депутатів Херсонської обласної ради. Шановні колеги, я впевнений, що ви розумієте наслідки вашого рішення. Створення ХНР перетворить наш край на безнадійну діру без життя та майбутнього. Не дайте їм жодного голоса! Не дайте їм жодної можливості легітимізувати ХНР! Вся держава буде дивитись на вас і жодних виправдань співпраці з окупантами бути не може! Не повірю, що вам буде гірше, ніж звичайним людям Маріуполя, Чернігова, Харкова, Сум, Гостомеля, які вже два тижні переносять нелюдські страждання, але не здаються! Увійдіть в історію України не зрадниками, які нікому не потрібні, а дійсно громадянами, чиї імена будуть пам'ятати наступні покоління».

Нагадаємо, штурм Херсона російські війська розпочали 1 березня. Окупанти захопили приміщення облдержадміністрації. При цьому керівництво області продовжує виконувати свою роботу, пише «Радіо Свобода»

2 березня російські бойовики захопили приміщення Херсонської філії Суспільного. Суспільне в Херсоні продовжує працювати віддалено та правдиво інформувати.

3 березня біля філії очевидці побачили розтяжки. Голова ОДА заявив про замінування міста і попередив про можливе використання приміщення філії для вкиду дезінформації. Близько 18 години окупанти захопили телевежу.

4 березня регіональні телеканали Херсонщини припинили мовлення. Окупанти через приставку Т2 почали транслювати 24 російські телевізійні та 3 радіоканали.

Того ж дня в області через дії армії Росії вимкнули мобільні мережі Vodafone та «Київстар».

Фото з протестів у Херсоні: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1521
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду