Білорусь не має намірів вести бойові дії в Україні – Арестович

Білорусь не має намірів вести бойові дії в Україні – Арестович

11 Березня 2022
2042
11 Березня 2022
22:49

Білорусь не має намірів вести бойові дії в Україні – Арестович

2042
На думку радника керівника Офісу президента, ще раз це підтверджує реакція влади Білорусі на російські авіаудари на території країни.
Білорусь не має намірів вести бойові дії в Україні – Арестович
Білорусь не має намірів вести бойові дії в Україні – Арестович

Білоруси не хочуть війни в Україні і не готові розпочинати бойові дії. Про це з посиланням на дані Офісу президента повідомив радник керівника ОП Олексій Арестович під час марафону «Єдині новини».

«Військові або не виконуватимуть такий наказ, або не чинитимуть активного наступу»припустив Олексій Арестович, коментуючи сьогоднішні дії російської авіації на території Білорусі та реакцію на них з боку Лукашенка.

Російські літаки близько 14:40 11 березня завдали авіаудару спочатку на території України, а потім – Білорусі. Командування Повітряних сил ЗСУ заявило, що це провокація з метою втягнути Білорусь у війну з Україною.

У Білорусі повідомлення про авіаудар назвали «українськими фейками».

Речицька сільська рада Столінського району Білорусі, до якої входять села Бухличі та Верхній Теребяжов, спростувала на запит білоруської служби «Радіо Свобода» інформацію про вибухи та обстріли на своїй території. 

«Тут все спокійно. Ми були в цих селах годину тому, все добре, це українські фейки», – розповіла «Радіо Свобода» співробітниця сільради.

У Міністерстві оборони Білорусі також заперечили заяву офіційного Києва про обстріл білоруських сіл Росією. Зокрема, речниця Міноборони Інна Горбачова сказала агентству «БелТА»: «Міноборони однозначно стверджує, що інформація про ракетний удар по білоруському селу є відвертою нісенітницею».

Тим часом поліція Рівненської області зафіксувала наслідки російських авіаударів та відкрила кримінальне провадження. Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Матеріали кримінального провадження будуть скеровані за підслідністю до СБУ.

Також із місця події поліцейські вилучили уламки та встановлюють походження боєприпасів.

Як повідомляється, близько 14:40 у полі поблизу села Миляч Сарненського району Рівненської області сталося три вибухи. Внаслідок бомбардування ніхто не постраждав, попередньо пошкоджено лінію електропередач.

Фото:  поліція Рівненської області

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2042
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду