«Той, хто вражав». Помер оператор ТСН Владислав Журенко

«Той, хто вражав». Помер оператор ТСН Владислав Журенко

6 Березня 2022
10424
6 Березня 2022
17:09

«Той, хто вражав». Помер оператор ТСН Владислав Журенко

10424
Він був небайдужою людиною і визнаним майстром своєї справи.
«Той, хто вражав». Помер оператор ТСН Владислав Журенко
«Той, хто вражав». Помер оператор ТСН Владислав Журенко

Обірвалось життя відомого телеоператора програми ТСН Владислава Журенка. Про це повідомив його колега Олександр Завгородній.

«Друзі, цієї ночі перестало битися серце мого друга, одного з найкращих телеоператорів України Слави Журенка. За його плечима десятки поїздок на фронт, сотні виїздів на передову, зйомки кіборгів в Донецькому аеропорту. Слава вмів товаришувати, його телефон був ввімкнений для друзів 24 години на добу. Але вже не сьогодні. Помоліться за нього», – зазначив журналіст.

Історію Владислава Журенка його колеги зафільмували у серії інтерв'ю до 20-річчя ТСН, у 2017-му. 

«Мудрець з дитячою посмішкою, літописець. В його архіві - тисячі годин відзнятого відео. Він один з небагатьох, хто побував у донецькому аеропорту», – йдеться про нього у сюжеті.

Одним із найважливіших своїх матеріалів сам оператор вважав зйомки історії Насті Овчар. Це дівчинка з Харківщини, яка у 2005 році винесла з полум'я дворічну сестру і здобула значні опіки. Саме завдяки небайдужості Владислава Журенка, який найпершим вирішив боротися за порятунок Насті, вийшли резонансні матеріали, і 5-річну героїню з київського опікового відділення доправили на лікування до Бостона. Так Насті Овчар вдалося врятувати життя.

У 2014-му році Владислав Журенко вів зйомки у Донецькому аеропорту. 

Це лише дві теми з довгого переліку телеоператора. Завдяки йому світ чув голоси героїв і людей, які потребували підтримки. Ці відеокадри продовжують жити!

Висловлюємо співчуття друзям і колегам Владислава.

Фото: ТСН

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10424
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду