detector.media
06.03.2022 17:09
«Той, хто вражав». Помер оператор ТСН Владислав Журенко
«Той, хто вражав». Помер оператор ТСН Владислав Журенко
Він був небайдужою людиною і визнаним майстром своєї справи.

Обірвалось життя відомого телеоператора програми ТСН Владислава Журенка. Про це повідомив його колега Олександр Завгородній.

«Друзі, цієї ночі перестало битися серце мого друга, одного з найкращих телеоператорів України Слави Журенка. За його плечима десятки поїздок на фронт, сотні виїздів на передову, зйомки кіборгів в Донецькому аеропорту. Слава вмів товаришувати, його телефон був ввімкнений для друзів 24 години на добу. Але вже не сьогодні. Помоліться за нього», – зазначив журналіст.

Історію Владислава Журенка його колеги зафільмували у серії інтерв'ю до 20-річчя ТСН, у 2017-му. 

«Мудрець з дитячою посмішкою, літописець. В його архіві - тисячі годин відзнятого відео. Він один з небагатьох, хто побував у донецькому аеропорту», – йдеться про нього у сюжеті.

Одним із найважливіших своїх матеріалів сам оператор вважав зйомки історії Насті Овчар. Це дівчинка з Харківщини, яка у 2005 році винесла з полум'я дворічну сестру і здобула значні опіки. Саме завдяки небайдужості Владислава Журенка, який найпершим вирішив боротися за порятунок Насті, вийшли резонансні матеріали, і 5-річну героїню з київського опікового відділення доправили на лікування до Бостона. Так Насті Овчар вдалося врятувати життя.

У 2014-му році Владислав Журенко вів зйомки у Донецькому аеропорту. 

Це лише дві теми з довгого переліку телеоператора. Завдяки йому світ чув голоси героїв і людей, які потребували підтримки. Ці відеокадри продовжують жити!

Висловлюємо співчуття друзям і колегам Владислава.

Фото: ТСН

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY