Велика Британія планує переглянути ліцензію RT на мовлення

Велика Британія планує переглянути ліцензію RT на мовлення

23 Лютого 2022
889
23 Лютого 2022
15:50

Велика Британія планує переглянути ліцензію RT на мовлення

889
Лейбористська партія вважає, що треба активніше боротися з фейковими новинами Путіна.
Велика Британія планує переглянути ліцензію RT на мовлення
Велика Британія планує переглянути ліцензію RT на мовлення

У Великій Британії лідер Лейбористської партії Кейр Стармер закликав уряд переглянути ліцензію на мовлення російської державної телекомпанії RT. Про це повідомляє BBC.

Стармер назвав мережу «особистим інструментом пропаганди» Володимира Путіна і поставив під сумнів, чи слід дозволяти їй продовжувати мовлення у Великій Британії. За його словами, треба робити більше для боротьби з кампанією фейкових новин Путіна. Також лейбористи висловлюють невдоволення, що уряд, на їхню думку, надто повільно запроваджує санкції проти Росії.

Прем'єр-міністр Борис Джонсон у відповідь пообіцяв, що санкцій буде більше, і сказав, що міністр культури попросив медіарегулятора Ofcom переглянути ліцензію RT. 

«Ми живемо в демократії, і ми живемо в країні, яка вірить у свободу слова. Я вважаю, що важливо залишити на розсуд Ofcom, а не політиків питання, які медіаорганізації заборонити, як це робить Росія», — зазначив Джонсон.

Нагадаємо, у Німеччині, за рішенням медіарегулятора, з 1 лютого 2022 року заборонені трансляція та подальше розповсюдження будь-яких програм російського пропагандистського каналу RT DE. Регулятор пояснив це рішення відсутністю у канала національної ліцензії на трансляцію.

У відповідь МЗС Росії оголосило про закриття російського бюро телерадіокомпанії Deutsche Welle і позбавлення акредитації всіх його співробітників, а також попросило визнати DW «ЗМІ-іноагентом». 

Також у Франції медіарегулятор Arcom розпочав розслідування щодо RT France, а в парламенті Естонії пропонують взагалі заборонити російські телеканали.

Фото: скріншот з відео

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
889
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду