detector.media
23.02.2022 15:50
Велика Британія планує переглянути ліцензію RT на мовлення
Велика Британія планує переглянути ліцензію RT на мовлення
Лейбористська партія вважає, що треба активніше боротися з фейковими новинами Путіна.

У Великій Британії лідер Лейбористської партії Кейр Стармер закликав уряд переглянути ліцензію на мовлення російської державної телекомпанії RT. Про це повідомляє BBC.

Стармер назвав мережу «особистим інструментом пропаганди» Володимира Путіна і поставив під сумнів, чи слід дозволяти їй продовжувати мовлення у Великій Британії. За його словами, треба робити більше для боротьби з кампанією фейкових новин Путіна. Також лейбористи висловлюють невдоволення, що уряд, на їхню думку, надто повільно запроваджує санкції проти Росії.

Прем'єр-міністр Борис Джонсон у відповідь пообіцяв, що санкцій буде більше, і сказав, що міністр культури попросив медіарегулятора Ofcom переглянути ліцензію RT. 

«Ми живемо в демократії, і ми живемо в країні, яка вірить у свободу слова. Я вважаю, що важливо залишити на розсуд Ofcom, а не політиків питання, які медіаорганізації заборонити, як це робить Росія», — зазначив Джонсон.

Нагадаємо, у Німеччині, за рішенням медіарегулятора, з 1 лютого 2022 року заборонені трансляція та подальше розповсюдження будь-яких програм російського пропагандистського каналу RT DE. Регулятор пояснив це рішення відсутністю у канала національної ліцензії на трансляцію.

У відповідь МЗС Росії оголосило про закриття російського бюро телерадіокомпанії Deutsche Welle і позбавлення акредитації всіх його співробітників, а також попросило визнати DW «ЗМІ-іноагентом». 

Також у Франції медіарегулятор Arcom розпочав розслідування щодо RT France, а в парламенті Естонії пропонують взагалі заборонити російські телеканали.

Фото: скріншот з відео

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY