На телеканалах і радіо України транслювали телемарафон єднання #UAразом

На телеканалах і радіо України транслювали телемарафон єднання #UAразом

16 Лютого 2022
6269
16 Лютого 2022
08:13

На телеканалах і радіо України транслювали телемарафон єднання #UAразом

6269
Ранкова частина телемарафону тривала з 8:00 до 10:00. Із 19:00 до 22:00 покажуть другу частину.
На телеканалах і радіо України транслювали телемарафон єднання #UAразом
На телеканалах і радіо України транслювали телемарафон єднання #UAразом

16 лютого, у День єднання, з 8:00 до 10:00 велика кількість українських телеканалів та радіостанцій транслювали наживо загальнонаціональний телемарафон єднання #UAразом.

Марафон показали СТБ, ICTV, «1+1», УНІАН, «Україна», «Украіна 24», «Інтер», НТН, «UA: Перший», «UA: Крим», «UA: Культура», всі регіональні філії Суспільного, «Дом», 24 канал, 5 канал, «Прямий», «Еспресо», 4 канал, «Рада», канал «Київ», «Правда тут Київ», «Правда Тут Львів», «Перший західний», ІНТБ; «Типовий Київ», «Конкурент TV», «Рівне 1», ITV, «Донбас онлайн», ATR.

Спецефір розпочався виконанням Гімну України, після чого із дому виступив президент України Володимир Зеленський.

За його словами, сьогодні нас об’єднує бажання жити в мирі.

Марафон продовжили зі студії у Верховній Раді ведуча Тетяна Гончарова та голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

«Єдність – це наша потужна зброя. Зараз, як ніколи, маємо стояти пліч-о-пліч і не дати ворогу здолати дух і волю незалежної нації», – сказав Руслан Стефанчук.

Далі виступили перший заступник голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, перший віцепрем'єр-міністр — міністр економіки України Юлія Свириденко. 

За словами Юлії Свириденко, найближчим часом Україна проведе тест на енергетичну незалежність. «На три дні ми від’єднаємося від енергосистеми Росії й Білорусі. Якщо добре пройдемо цей тест, ми об’єднаємо нашу систему з енергосистемою Європейського Союзу й приєднаємося до ENTSO-E», – сказала вона.

На зв'язку зі студією були і військові з передової. 

«Ми до кінця будемо захищати наше майбутнє, майбутнє наших дітей. Вірте Україні, вірте Збройним силам, і ми переможемо», – сказав  генерал-лейтенант Збройних сил України, командувач Об'єднаних сил Олександр Павлюк під час включення з Донецької області.

На молебні «Звернення до всевишнього про захист України» у Софійському соборі зібралися очільники всіх церков.

Під час марафону міністр внутрішніх справ Денис Монастирський сказав, що Україна готова до будь-якого сценарію. Поліція, Національна гвардія працюють у посиленому режимі цілодобово. За його словами, будуть посилені пункти пропуску, у великих містах більше перевірятимуть у людей документи та автівки.

Він звернув увагу на поширення дезінформації і підкреслив, що її треба відрізняти від реальності.

«Фейки множаться все швидше і швидше. Останнє, що я бачив, що у банках закінчилася готівка, і це йшло паралельно з кібератакою на сайти державних банків і стратегічних відомств», – сказав міністр.

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко зазначив, що спокій – головні ліки, і побажав всім здоров’я.

Учасниками марафону стали міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна, віцепрем'єр-міністерка ‒ міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, міністр культури і інформаційної політики України Олександр Ткаченко, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

«Ніколи такого не було, щоб всі канали добровільно об’єдналися. Ми маємо унікальну подію. Це дозволяє протистояти агресії, ментальній зброї», – сказав Олександр Ткаченко.

За його словами, за останні кілька місяців було 60 дезінформаційних атак, переважна більшість яких стосується відносин із Заходом, охорони здоров’я, і лише 10% фейків стосувалася ОРДЛО.

Між виступами під час марафону показували туристичні ролики з різних міст України, опитування людей про те, що вони думають про повномасштабну війну з Росією, та включення журналістів із різних міст, які показували, що відбувається на головних площах по всій Україні.

Марафон завершився урочистим підняттям прапора та виконанням гімну біля Кабінету міністрів та у Борисполі за участі Володимира Зеленського.

День єднання в Україні запроваджений та вперше відзначається у 2022 році. 14 лютого Володимир Зеленський підписав відповідний указ із метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість. Інформація про те, що 16 лютого Росія начебто може здійснити повномасштабне вторгнення в Україну, спонукала президента України запровадити День єднання. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6269
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду