В Україні розпочне роботу платформа «UАразом» — указ президента

В Україні розпочне роботу платформа «UАразом» — указ президента

14 Лютого 2022
2307
14 Лютого 2022
20:30

В Україні розпочне роботу платформа «UАразом» — указ президента

2307
Стартує вона 16 лютого, який оголошено Днем єднання. Згідно розпорядження Володимира Зеленського, цього дня «слід підняти Державний Прапор України на будинках і спорудах в усіх населених пунктах та виконати о 10.00 Державний Гімн України».
В Україні розпочне роботу платформа «UАразом» — указ президента
В Україні розпочне роботу платформа «UАразом» — указ президента

В Україні відзначатимуть День єднання. Відповідний указ №53/2022 «Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства» вийшов на сайті президента Володимира Зеленського.

Згідно документу, цього дня «слід підняти Державний Прапор України на будинках і спорудах в усіх населених пунктах та виконати о 10.00 Державний Гімн України».

Передбачено іміджеві заходи у сфері дипломатії.

16 лютого також Кабмін має розпочати процедуру підвищення грошового забезпечення військовослужбовців ЗСУ.

З нагоди Дня єднання планується створити єдину інформаційну платформу «UАразом». Згідно указу, вона інформуватиме про стан безпекової ситуації, заходи, що вживаються для зміцнення обороноздатності держави. Також платформа виконуватиме інформаційно-роз'яснювальну роботу про діяльність держави задля безпеки. Ще один напрямок «UАразом» — прискорення створення і функціонування системи територіальної оборони та ресурсне забезпечення заходів із підготовки громадян до національного спротиву.

Дія указу поширюється на держслужбовців та передбачає перевірку відповідності присязі й, у разі порушень, застосування санкцій.

Метою указу є «посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість».

Нагадаємо, 22 січня в Україні, починаючи з 1999 року, відзначають День соборності України. Це дата проголошення Акту злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. 

Фото: пресслужба президента України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2307
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду