detector.media
14.02.2022 20:30
В Україні розпочне роботу платформа «UАразом» — указ президента
В Україні розпочне роботу платформа «UАразом» — указ президента
Стартує вона 16 лютого, який оголошено Днем єднання. Згідно розпорядження Володимира Зеленського, цього дня «слід підняти Державний Прапор України на будинках і спорудах в усіх населених пунктах та виконати о 10.00 Державний Гімн України».

В Україні відзначатимуть День єднання. Відповідний указ №53/2022 «Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства» вийшов на сайті президента Володимира Зеленського.

Згідно документу, цього дня «слід підняти Державний Прапор України на будинках і спорудах в усіх населених пунктах та виконати о 10.00 Державний Гімн України».

Передбачено іміджеві заходи у сфері дипломатії.

16 лютого також Кабмін має розпочати процедуру підвищення грошового забезпечення військовослужбовців ЗСУ.

З нагоди Дня єднання планується створити єдину інформаційну платформу «UАразом». Згідно указу, вона інформуватиме про стан безпекової ситуації, заходи, що вживаються для зміцнення обороноздатності держави. Також платформа виконуватиме інформаційно-роз'яснювальну роботу про діяльність держави задля безпеки. Ще один напрямок «UАразом» — прискорення створення і функціонування системи територіальної оборони та ресурсне забезпечення заходів із підготовки громадян до національного спротиву.

Дія указу поширюється на держслужбовців та передбачає перевірку відповідності присязі й, у разі порушень, застосування санкцій.

Метою указу є «посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість».

Нагадаємо, 22 січня в Україні, починаючи з 1999 року, відзначають День соборності України. Це дата проголошення Акту злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. 

Фото: пресслужба президента України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY