Сергій Притула обрав назву для своєї партії

Сергій Притула обрав назву для своєї партії

5 Лютого 2022
6438
5 Лютого 2022
14:40

Сергій Притула обрав назву для своєї партії

6438
Як і обіцяв ведучий, ні слова «Притула», ні «біля Притули» у назві немає.
Сергій Притула обрав назву для своєї партії
Сергій Притула обрав назву для своєї партії

В Україні з'явиться нова політична партія «24 серпня». Як дізналися журналісти «Української правди», зараз проходить зустріч ініціативних груп зі збору підписів за створення партії Сергія Притули.

Нагадаємо, на початку січня 2022-го телеведучий та колишній кандидат у народні депутати від партії «Голос» повідомив, що створюватиме партію. А питання з назвою довго лишалося відкритим.

«Це достатньо відповідальна справа, – коментував Сергій Притула. – [...]Є дуже багато місця для креативу. Але дуже хочеться не помилитися з назвою і запропонувати нашим виборцям ту назву, яка буде чітко пояснювати, про що ця партія».

Ускладнювало процес те, що телеведучому «ніколи не подобалися іменні блоки».

«Виключно з огляду на можливість якихось маніпуляцій потім на виборах у бюлетенях і так далі, можливо, прізвище десь буде збоку стояти для того, щоб краще ідентифікувати партію. Але ні у самій назві ні слова «Притула», ні «біля Притули» там не буде», – обіцяв він.

У 2019 році на виборах до Верховної Ради Сергій Притула був 30-м номером у партійному списку «Голосу» і до парламенту не потрапив. У 2020 році він балотувався на посаду мера Києва, посівши третє місце із результатом у 7,87%.

У лютому 2021 року Притулу виключили з політради «Голосу», він також перестав бути заступником голови партії. Після цього він заявляв про своє бажання очолити цю політсилу, але 7 червня 2021-го Притула оголосив про вихід з партії «Голос» через «дії нового керівництва» політсили. 

Фото: скріншот з відео / Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6438
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
пролб
810 дн. тому
проб
Олександр
810 дн. тому
Доброго дня! А як вам назва "ПРИТУЛись"? А якщо без жартів, то назва не важлива, важливі дії. Не слова.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду