detector.media
05.02.2022 14:40
Сергій Притула обрав назву для своєї партії
Сергій Притула обрав назву для своєї партії
Як і обіцяв ведучий, ні слова «Притула», ні «біля Притули» у назві немає.

В Україні з'явиться нова політична партія «24 серпня». Як дізналися журналісти «Української правди», зараз проходить зустріч ініціативних груп зі збору підписів за створення партії Сергія Притули.

Нагадаємо, на початку січня 2022-го телеведучий та колишній кандидат у народні депутати від партії «Голос» повідомив, що створюватиме партію. А питання з назвою довго лишалося відкритим.

«Це достатньо відповідальна справа, – коментував Сергій Притула. – [...]Є дуже багато місця для креативу. Але дуже хочеться не помилитися з назвою і запропонувати нашим виборцям ту назву, яка буде чітко пояснювати, про що ця партія».

Ускладнювало процес те, що телеведучому «ніколи не подобалися іменні блоки».

«Виключно з огляду на можливість якихось маніпуляцій потім на виборах у бюлетенях і так далі, можливо, прізвище десь буде збоку стояти для того, щоб краще ідентифікувати партію. Але ні у самій назві ні слова «Притула», ні «біля Притули» там не буде», – обіцяв він.

У 2019 році на виборах до Верховної Ради Сергій Притула був 30-м номером у партійному списку «Голосу» і до парламенту не потрапив. У 2020 році він балотувався на посаду мера Києва, посівши третє місце із результатом у 7,87%.

У лютому 2021 року Притулу виключили з політради «Голосу», він також перестав бути заступником голови партії. Після цього він заявляв про своє бажання очолити цю політсилу, але 7 червня 2021-го Притула оголосив про вихід з партії «Голос» через «дії нового керівництва» політсили. 

Фото: скріншот з відео / Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY