У Франції медіарегулятор Arcom розпочав розслідування щодо RT France

У Франції медіарегулятор Arcom розпочав розслідування щодо RT France

3 Лютого 2022
1831
3 Лютого 2022
18:20

У Франції медіарегулятор Arcom розпочав розслідування щодо RT France

1831
Керівник Ксенія Федорова назвала це «спланованою акцією наступного дня після заборони мовлення RT у Німеччині».
У Франції медіарегулятор Arcom розпочав розслідування щодо RT France
У Франції медіарегулятор Arcom розпочав розслідування щодо RT France

Французький медіарегулятор Arcom розпочав розслідування щодо інформаційних повідомлень російського телеканалу RT France. Про це з посиланням на повідомлення RT та французький журнал Challenges пише «Радіо Свобода».

За цими даними, кілька асоціацій повідомили про «недогляди» у висвітленні криз, таких як виступи «жовтих жилетів» або ситуація в Сирії та Центральноафриканській Республіці.

Представники Arcom запросили розʼяснення в регулятора, але відповіді поки що не отримали.

Керівник RT France Ксенія Федорова заявила, що це спланована акція, «оскільки інформація про перевірку зʼявилася наступного дня після заборони мовлення RT у Німеччині».

Новий медіарегулятор у Франції, Arcom, розпочав роботу у січні цього року, пише Digital TV Europe. Повна назва Autorité de regulation de la communication audiovisuelle et numérique. 

Виник орган з регулювання аудіовізуальних та цифрових комунікацій після того, як об'єдналися Вища аудіовізуальна Рада Франції (Conseil supérieur de l'audiovisuel — CSA) та Вищий орган з поширення творів та захисту прав в інтернеті (Hadopi). 

Його очолює колегія з дев'яти осіб із шестирічним терміном повноважень.

Нагадаємо, напередодні, у Німеччині Комісія з ліцензування та нагляду Німеччини (ZAK) заборонила мовлення в країні телеканалу RT DE. 

Федеральний медіарегулятор пояснив це рішення відсутністю в RT DE національної ліцензії на трансляцію, необхідної відповідно до німецького законодавства.

Відтак, з 1 лютого 2022 року трансляція та подальше розповсюдження будь-яких програм каналу RT DE в Німеччині заборонені. 

У відповідь у Міністерстві закордонних справ Росії оголосили про закриття російського бюро телерадіокомпанії Deutsche Welle і позбавлення акредитації всіх його співробітників, а також попросили визнати DW ЗМІ-іноагентом. 

Крім того, на всій території Росії припинять супутникове чи інше мовлення Deutsche Welle.

Також у МЗС Росії хочуть сформувати перелік представників державних та громадських структур Німеччини, причетних до обмеження мовлення RT DE. Їм заборонять в'їзд на територію Росії, але сам список публікувати не будуть.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1831
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду