detector.media
31.01.2022 16:55
Під Кабміном проведуть акцію проти російськомовних серіалів на телебаченні
Під Кабміном проведуть акцію проти російськомовних серіалів на телебаченні
Зокрема, вимагатимуть, щоб Держкіно скасувало прокатні посвідчення для всіх фільмів і серіалів, що демонструються на телебаченні російською мовою.

Під будівлею Кабінету міністрів України 1 лютого проведуть акцію «За ТБ українською!» проти російськомовних серіалів на телебаченні. Організаторами виступають громадянський рух «Відсіч» та рух добровольців «Простір освободи».

Як повідомляється на фейсбук-сторінці заходу, активісти вимагатимуть виконання закону про мову на телебаченні. Їх обурює, що всупереч законодавству там присутні російськомовні серіали «Папік», «Слуга народу» та «Свати».

Організатори звинувачують президента Володимира Зеленського в тому, що російська компанія Green Films, співзасновником якої він був до президентства, отримує мільйонні замовлення від влади країни-агресора. Також активісти вважають, що українська влада саботує мовний закон.

«Олігархічні телеканали пів року грубо порушують вимогу закону про мову щодо показу фільмів і серіалів українською. Вони мали дворічний перехідний період, але не тільки не переклали вже відзняті російськомовні фільми, а й створюють нові. Телепродукт російською мовою і з російськими «зірками» не лише незаконно крутять в Україні, а й продають у Росію, отримуючи надприбутки. Заради наживи або свідомо цим продуктом русифікують мільйони українців, насаджують в Україні "русскій мір" та мислевіруси про "адін народ". Показ фільмів для Росії на українському телебаченні нищить україномовне телевиробництво та обкрадає українського глядача», – вважають організатори акції.

Вони вимагають від Кабінету міністрів, щоб усі органи виконавчої влади привели свої нормативно-правові акти у відповідність із законом про мову, а Держкіно скасувало прокатні посвідчення для всіх фільмів і серіалів, що демонструються на телебаченні російською мовою.

Нагадаємо, на 2 лютого планується акція з вимогою санкцій проти екснардепа Євгенія Мураєва та його каналу «Наш».

Ілюстрація: скріншот із серіалу «Свати»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY