Працівниця каналу «Рада» сказала, що ненавидить українську мову, а прапор України «так собі» (ВІДЕО)

Працівниця каналу «Рада» сказала, що ненавидить українську мову, а прапор України «так собі» (ВІДЕО)

31 Січня 2022
10176
31 Січня 2022
11:19

Працівниця каналу «Рада» сказала, що ненавидить українську мову, а прапор України «так собі» (ВІДЕО)

10176
Поліна Шишкіна: «Прапор так собі, до речі, могли б дизайн інший зробити, нормальний, тому що це п...ець».
Працівниця каналу «Рада» сказала, що ненавидить українську мову, а прапор України «так собі» (ВІДЕО)
Працівниця каналу «Рада» сказала, що ненавидить українську мову, а прапор України «так собі» (ВІДЕО)

Гостьова редакторка державного телеканалу «Рада» Поліна Шишкіна заявила, що ненавидить українську мову та вважає невдалим дизайн українського прапора. Мовник запевнив, що не мав жодних трудових відносин з Шишкіною, яка працювала на випробувальному терміні від продакшну «Кінокіт» і одразу була звільнена.

Відео з висловлюваннями Шишкіної опублікував активіст Сергій Стерненко, який з посиланням на фейсбук дівчини вказав, що вона працювала «асистентом головного редактора». Зокрема, Шишкіна заявила, що ненавидить українську мову та розкритикувала прапор України.

«Прапор так собі, до речі. Могли б дизайн інший зробити, нормальний, тому що це п...ець», – каже Шишкіна.

Пізніше Шишкіна перепросила через свої висловлювання, заявивши, що «повністю усвідомила свою помилку». Відповідне відео опублікував телеграм-канал «Невідомий патріот».

«Вчора я мала необережність погано висловитися про українську мову та український прапор. Вважаю, що це було невірно, особливо будучи дочкою учасника АТО, я як мінімум не мала на це права. Повністю усвідомлюю свою помилку і закликаю не повторювати її, особливо зважаючи на нашу геополітичну ситуацію», – завила Шишкіна.

Директор каналу «Рада» Вадим Перенчук у коментарі «Детектору медіа» повідомив, що у мовника не було жодних трудових відносин з Шишкіною. За словами Перенчука, Шишкіна працювала на випробувальному терміні гостьовою редакторкою від продакшну «Кінокіт», який виробляє контент для каналу.

«Вона в нас не була працевлаштована, і в нас немає жодних трудових відносин з цією особою. Телеканал зараз замовляє контент в організацій, вона була гостьовою редакторкою на двотижневому випробувальному терміні, в неї він навіть не сплив, її одразу в той день звільнили», – повідомив Перенчук.

15 грудня 2021 року державний парламентський канал «Рада» оновив свій формат. Відтепер він працює в форматі телемарафону зі включеннями для коментарів та гостями прямоефірних студій. Також щогодини виходить випуск новин. Повноцінне мовлення розпочалось 25 січня 2022 року.

В оновленні «Ради» бере участь медіаменеджер та продюсер Олексій Семенов. За його словами, він виконує роль «консультанта». Ведучими каналу стали політтехнолог Володимир Петров та блогер Сергій Іванов.

Канал «Рада» на 2022 рік отримав майже у сім разів більше фінансування порівняно з 2021 роком.

Скріншот відео

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10176
Читайте також
31.01.2022 11:12
Ярослав Зубченко
«Детектор медіа»
6 581
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Запоріжжя
787 дн. тому
Те, що з ради зробили пропагандонський продукт (буквально як ґ+ґ), можна було зрозуміти хоча б з першої дражнилки, яку викинули в телеґрам. У ній мені найбільше сподобались слова про "реакцію опозиції" - це такий росіянізм, так болотами засмерділо. Ну і працівники там відповідні. Її заяви, погляди цілком зрозумілі, як зрозумілим є і те, що "перепрошувала" вона вимушено, нещиро. Хоча, чому тут дивуватись, якщо в нас і президент з розряду - "какаразніца" ..
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду