Державна телекомпанія Чорногорії повідомила про «напад України» на Луганщину, цитуючи бойовиків

Державна телекомпанія Чорногорії повідомила про «напад України» на Луганщину, цитуючи бойовиків

28 Січня 2022
3116
28 Січня 2022
10:11

Державна телекомпанія Чорногорії повідомила про «напад України» на Луганщину, цитуючи бойовиків

3116
На сайті телекомпанії не вперше з'являються новини, в яких подано тільки позицію підтримуваних Росією терористів.
Державна телекомпанія Чорногорії повідомила про «напад України» на Луганщину, цитуючи бойовиків
Державна телекомпанія Чорногорії повідомила про «напад України» на Луганщину, цитуючи бойовиків

Сайт державної телекомпанії Чорногорії RTCG повідомив про нібито «напад України» на окуповані проросійськими терористами регіони Донбасу, посилаючись на заяви самих бойовиків.

Так, сайт стверджує, що українські Збройні сили нібито обстріляли Луганську область. При цьому зазначається, що, незважаючи на режим припинення вогню, «Київ сконцентрував половину своїх військ на Донбасі», а «напругу в регіоні підігрівають США та інші країни НАТО, які постачають Україні зброю та військових інструкторів».

При цьому немає жодної згадки про те, що терористів підтримує та озброює Росія, і вона ж концентрує свої військові сили на кордонах із Україною, створюючи напруження в регіоні. Немає також пояснення, що так звана «ЛНР» є російським квазіутворенням.

Зазначимо, що RTCG не вперше публікує новини, в яких посилається на самопроголошених «посадовців» окупованих територій або на російські державні пропагандистські ЗМІ.

Наприклад, на сайті є новини, де Україну звинувачують в «обстрілах Луганська та Донецька», посилаючись на російський ТАСС і без згадок про роль самої Росії в збройному конфлікті. Або розповідають про створення терористами нібито окремої «держави» та «майбутньої правонаступниці України», подають цитати бойовиків з посиланням на російські пропагандистські ресурси – і знову без жодної згадки про причетність Росії, мовляв, «іхтамнєт». 

Водночас є у RTCG і новини, подані з позиції України, де вказано, що бойовики на Донбасі є проросійськими: тут і тут.

Читайте також: 

Нагадаємо, в МЗС України заявили, що Росія наразі застосовує свій перший план – інформаційне залякування та кібератаки.

У 2014 році Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях, створивши терористичні утворення «ДНР» та «ЛНР». У 2014 і 2015 роках відбулося пряме військове вторгнення армії РФ на територію України з метою військової допомоги бойовикам Донбасу.

1 листопада 2021 року видання Politico оприлюднило нові супутникові фотографії, які, за його даними, підтверджують повідомлення The Washington Post від 30 жовтня про те, що Росія знову накопичує війська і військову техніку на кордоні з Україною.

4 грудня видання Bild з посиланням на джерела у західних розвідках опублікувало мапу, згідно з якою ймовірний напад Росії на Україну планується в три етапи на початку 2022 року з метою захоплення до двох третин території, включаючи Київ.

Голова Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що Росія готує масштабну військову операцію проти України на кінець січня – початок лютого 2022 року і може завдати удару одразу з кількох напрямків.

19 січня 2022 року «Радіо Свобода» і Conflict Intelligence Team повідомили, що російські війська, які перекидають з Далекого Сходу РФ на «навчання» до Білорусі, знаходяться за 40 кілометрів від кордону України.

Зокрема, російські частини розташувались поблизу білоруського міста Гомель, за 40 км від Чернігівської області та за 90 км від Київської області.

У січні 2022 року Велика Британія на тлі російської ескалації почала поставляти ЗСУ оборонне озброєння – високоточні протитанкові комплекси NLAW. Збільшили допомогу Україні також і США.

Ілюстрація: rtcg.me

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3116
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду