detector.media
23.01.2022 09:31
Після заяв про Крим та НАТО командувач Шенбах подав у відставку – DW
Після заяв про Крим та НАТО командувач Шенбах подав у відставку  – DW
Кай-Ахім Шенбах визнав свої слова «бездумними» та вирішив не завдавати ускладнень Бундесверу і ФРН.

Командувач військово-морських сил Німеччини Кай-Ахім Шенбах прийняв рішення подати у відставку та вийти на пенсію. Про це повідомляє DW.

«Я попросив федерального міністра оборони негайно звільнити мене від моїх обов'язків інспектора ВМС», - повідомив Кай-Ахім Шенбах. «Мої бездумні заяви про безпеку та військову політику, зроблені в Індії, спричинюють все більший тиск на офіс», — прокоментував віце-адмірал. «Я вважаю цей крок небхідним, аби не завдавати більше шкоди ВМС Німеччини, Бундесверу, але насамперед Федеративній Республіці Німеччина».

Напередодні промова Кая-Ахіма Шенбаха щодо України викликали дипломатичний скандал. Його виступ на конференції Індійського інституту оборонних досліджень імені Манохара Паррікара спонукав МЗС України зробити окрему заяву.

Зокрема, адмірал сказав: «Крим "пішов" і ніколи не повернеться, це факт. І ми повинні керуватись фактичним станом справ, а не емоціями». Він сказав, що Україну та Грузію не варто приймати до НАТО та повідомив, що необхідно дати Росії шанс бути на рівних з ЄС і США.

Ці слова спонукали  речника МЗС Олег Ніколенко звернутися до німецького уряду для спростування заяв Кая-Ахіма Шенбаха та уточнення позиції щодо Німеччини.

Скріншот: «Європейська правда»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY