Артемій Лебедєв, російські судді та компанії. Впроваджено санкції РНБО

Артемій Лебедєв, російські судді та компанії. Впроваджено санкції РНБО

22 Січня 2022
2284
22 Січня 2022
11:14

Артемій Лебедєв, російські судді та компанії. Впроваджено санкції РНБО

2284
У цьому переліку — 24 російські підприємства, 14 чиновників з окупованого Кримського півострова, 56 суддів, 6 громадян Австрії, а також зареєстрована на Кіпрі компанія Biscone Limited.
Артемій Лебедєв, російські судді та компанії. Впроваджено санкції РНБО
Артемій Лебедєв, російські судді та компанії. Впроваджено санкції РНБО

Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони про застосування санкцій. Чотири переліки затвердила РНБО 30 грудня 2021 року.

До санкційного списку потрапили громадяни і компанії, що ведуть діяльність в окупованому Криму.

У цьому переліку — російський дизайнер Артемій Лебедєв. До нього застосували фінансові обмеження через розробку логотипу для Криму та за незаконне відвідування окупованого Донбасу.

Фото: Wikimedia

Протягом 5 років засновник «Студії Артемія Лебедєва», що веде діяльність у Києві, підлягає блокуванню активів, забороні виведення капіталів за межі України та забороні фінансових операцій. Крім того, на Артемія Лебедєва накладено обмеження щодо участі у приватизації чи оренді державного майна.

За дяльність у Криму до санкційного списку потрапили російські судді та співробітники адміністрації РФ. 

Також санкції ввели проти 23 російських компаній. 

За проєкт театру опери та балету в Севастополі обмеження ввели проти засновника австрійського архітектурного бюро Coop Himmelb(l)au Вольфа Прікса та ще 5 його працівників.

У цьому переліку — 24 російські підприємства, 14 чиновників з окупованого Кримського півострова, 56 суддів, 7 громадян Австрії, а також зареєстрована на Кіпрі компанія Biscone Limited.

Санкції проти громадян та юридичних осіб з РФ передбачають блокування активів та обмеження на приватизацію. Для Громадян Австрії також передбачено скасування віз та заборону в'їзду на територію України.

Фото: сайт «Курс»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2284
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
818 дн. тому
Імперія зла діє так, як діяла у Криму на перших етапах – мовчазні чоловіки чітко та зосереджено, без зайвого галасу, виконували свою роботу. Зараз, за цим сценарієм, тільки в більшому масштабі, розгортають війська біля кордонів України. Імперії не потрібно: робити галасливих, рішучих заяв, як це робив Порошенко, в тому числі «Провести АТО за кілька годин»; Путін та інші політики не одягаються у камуфляж та войовничо не розмахують руками, як це робив Порошенко; крикливо не обіцяють проводити парадів у Криму чи ще десь, як Гелетей; не погрожують ходою на Крим чи ще кудись, як Чубаров; не бігають зі смолоскипами та не викрикують дикунські гасла; не відрощують бороди для надання собі мужнього вигляду, як Яценюк та Вілкул; не роблять істерики; не поводяться як гопніки та не користуються брудною лайкою, як генералісімус Ярош; не звуть купки військових арміями (УПА, УДА). Просто системно та переконливо свою роблять роботу. Але як сполохали весь світ. В нас ціле таємне міністерство пропаганди з другом Порошенка на чолі, фінансоване платниками податків, за будь якої нагоди, патріотично малювало дитячі малюнки як «рвуться пукани» у росіян. Як і що рветься зараз у наших корумпованих, продажних, наляканих патріотів?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду