detector.media
22.01.2022 11:14
Артемій Лебедєв, російські судді та компанії. Впроваджено санкції РНБО
Артемій Лебедєв, російські судді та компанії. Впроваджено санкції РНБО
У цьому переліку — 24 російські підприємства, 14 чиновників з окупованого Кримського півострова, 56 суддів, 6 громадян Австрії, а також зареєстрована на Кіпрі компанія Biscone Limited.

Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони про застосування санкцій. Чотири переліки затвердила РНБО 30 грудня 2021 року.

До санкційного списку потрапили громадяни і компанії, що ведуть діяльність в окупованому Криму.

У цьому переліку — російський дизайнер Артемій Лебедєв. До нього застосували фінансові обмеження через розробку логотипу для Криму та за незаконне відвідування окупованого Донбасу.

Фото: Wikimedia

Протягом 5 років засновник «Студії Артемія Лебедєва», що веде діяльність у Києві, підлягає блокуванню активів, забороні виведення капіталів за межі України та забороні фінансових операцій. Крім того, на Артемія Лебедєва накладено обмеження щодо участі у приватизації чи оренді державного майна.

За дяльність у Криму до санкційного списку потрапили російські судді та співробітники адміністрації РФ. 

Також санкції ввели проти 23 російських компаній. 

За проєкт театру опери та балету в Севастополі обмеження ввели проти засновника австрійського архітектурного бюро Coop Himmelb(l)au Вольфа Прікса та ще 5 його працівників.

У цьому переліку — 24 російські підприємства, 14 чиновників з окупованого Кримського півострова, 56 суддів, 7 громадян Австрії, а також зареєстрована на Кіпрі компанія Biscone Limited.

Санкції проти громадян та юридичних осіб з РФ передбачають блокування активів та обмеження на приватизацію. Для Громадян Австрії також передбачено скасування віз та заборону в'їзду на територію України.

Фото: сайт «Курс»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY