YouControl запустив безоплатний інструмент із перевірки учасників закупівель в один клік

YouControl запустив безоплатний інструмент із перевірки учасників закупівель в один клік

10 Грудня 2021
1207
10 Грудня 2021
13:53

YouControl запустив безоплатний інструмент із перевірки учасників закупівель в один клік

1207
YouControl: Перевірка відбувається у кілька разів швидше та якісніше, убезпечує уповноважених з перевірок від помилок.
YouControl запустив безоплатний інструмент із перевірки учасників закупівель в один клік
YouControl запустив безоплатний інструмент із перевірки учасників закупівель в один клік

Ресурс YouControl запустив безоплатний інструмент із перевірки учасників закупівель в один клік. Ресурсом користується чимало журналістів для отримання інформації про компанії та їхніх засновників.

Новостворений модуль «Аналіз тендерів» консолідує інформацію по тендерам в одному місці та функціонує на безоплатній основі. Він дозволяє за п’ять секунд перевірити дані у відкритих реєстрах по всіх учасниках. А також «підсвічує» проблемні місця, аби вчасно та більш ретельно перевірити гравців.

Модуль дозволяє значно оптимізувати час перевірки та верифікації тендерних пропозицій. Зокрема, можна перевірити в автоматичному режимі, чи має учасник торгів санкції, пов'язані з корупцією судові справи, штрафи АМКУ, пов’язаність з іншими учасниками чи замовником тендеру.

«Перевірка відбувається у кілька разів швидше та якісніше, дозволяючи суттєво економити бюджетні кошти, та убезпечує уповноважених з перевірок від помилок».

YouControl нагадує, що з 2022 року набувають чинності зміни до ЗУ «Про Публічні закупівлі», і до «уповноважених з публічних закупівель» застосовуватиметься персональна відповідальність.

При порушенні закупівельної процедури, зокрема, недостатньої, неякісної перевірки учасника закупівель, наслідки для представника замовника можуть бути серйозними. А саме: штраф до 170 тис грн, а в деяких випадках – кримінальна відповідальність, що може передбачати позбавлення волі на строк до 12 років.

Як проаналізувати тендер в YouControl

«Аналіз тендерів» розташований в лівому навігаційному меню головної сторінки платформи YouControl. Для пошуку тендерів та перевірки достатньо вказати номер тендеру або ввести посилання на нього в рядок пошуку.

Система знайде та покаже відповідний тендер: назву, умови, організатора та учасників. Також учасників можна вказати самому. Для цього потрібно натиснути «додати учасника».

Інформацію про кожного підрядника та відповідність вимогам можна побачити в меню, що розкривається. Функціонал інструменту містить перелік з 11 ризикових факторів, визначених статтею 17 Закону України «Про Публічні закупівлі».

Параметри перевірки та ступінь важливості окремих факторів можна скоригувати на власний розсуд:

  • корупційні правопорушення ЮО;
  • корупційні правопорушення ФО;
  • штрафи АМКУ;
  • фізична особа була засуджена;
  • посадова особа була засуджена;
  • зв'язки з іншими учасниками;
  • банкрут;
  • відсутні бенефіціари;
  • особа під санкціями;
  • використання дитячої праці;
  • особа має борги.

«Беручи до уваги високу сенситивність теми прозорості публічних закупівель, розробники модулю "Аналіз тендерів" додали можливість шерінгу результатів перевірки учасників. Таким чином, користувачі можуть вільно ділитися результатами перевірок з усіма охочими, в незалежності від того, чи є адресат користувачем YouControl, чи ні», – повідомляє YouControl.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1207
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду