detector.media
10.12.2021 13:53
YouControl запустив безоплатний інструмент із перевірки учасників закупівель в один клік
YouControl запустив безоплатний інструмент із перевірки учасників закупівель в один клік
YouControl: Перевірка відбувається у кілька разів швидше та якісніше, убезпечує уповноважених з перевірок від помилок.

Ресурс YouControl запустив безоплатний інструмент із перевірки учасників закупівель в один клік. Ресурсом користується чимало журналістів для отримання інформації про компанії та їхніх засновників.

Новостворений модуль «Аналіз тендерів» консолідує інформацію по тендерам в одному місці та функціонує на безоплатній основі. Він дозволяє за п’ять секунд перевірити дані у відкритих реєстрах по всіх учасниках. А також «підсвічує» проблемні місця, аби вчасно та більш ретельно перевірити гравців.

Модуль дозволяє значно оптимізувати час перевірки та верифікації тендерних пропозицій. Зокрема, можна перевірити в автоматичному режимі, чи має учасник торгів санкції, пов'язані з корупцією судові справи, штрафи АМКУ, пов’язаність з іншими учасниками чи замовником тендеру.

«Перевірка відбувається у кілька разів швидше та якісніше, дозволяючи суттєво економити бюджетні кошти, та убезпечує уповноважених з перевірок від помилок».

YouControl нагадує, що з 2022 року набувають чинності зміни до ЗУ «Про Публічні закупівлі», і до «уповноважених з публічних закупівель» застосовуватиметься персональна відповідальність.

При порушенні закупівельної процедури, зокрема, недостатньої, неякісної перевірки учасника закупівель, наслідки для представника замовника можуть бути серйозними. А саме: штраф до 170 тис грн, а в деяких випадках – кримінальна відповідальність, що може передбачати позбавлення волі на строк до 12 років.

Як проаналізувати тендер в YouControl

«Аналіз тендерів» розташований в лівому навігаційному меню головної сторінки платформи YouControl. Для пошуку тендерів та перевірки достатньо вказати номер тендеру або ввести посилання на нього в рядок пошуку.

Система знайде та покаже відповідний тендер: назву, умови, організатора та учасників. Також учасників можна вказати самому. Для цього потрібно натиснути «додати учасника».

Інформацію про кожного підрядника та відповідність вимогам можна побачити в меню, що розкривається. Функціонал інструменту містить перелік з 11 ризикових факторів, визначених статтею 17 Закону України «Про Публічні закупівлі».

Параметри перевірки та ступінь важливості окремих факторів можна скоригувати на власний розсуд:

«Беручи до уваги високу сенситивність теми прозорості публічних закупівель, розробники модулю "Аналіз тендерів" додали можливість шерінгу результатів перевірки учасників. Таким чином, користувачі можуть вільно ділитися результатами перевірок з усіма охочими, в незалежності від того, чи є адресат користувачем YouControl, чи ні», – повідомляє YouControl.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY