Апеляційний суд залишив Гео Лероса під особистим зобов’язанням

Апеляційний суд залишив Гео Лероса під особистим зобов’язанням

7 Грудня 2021
1362
7 Грудня 2021
16:47

Апеляційний суд залишив Гео Лероса під особистим зобов’язанням

1362
Гео Лерос планує звертатися до Європейського суду з прав людини зі скаргою на «політичне переслідування».
Апеляційний суд залишив Гео Лероса під особистим зобов’язанням
Апеляційний суд залишив Гео Лероса під особистим зобов’язанням

У вівторок, 7 грудня, Апеляційний суд Києва залишив у силі запобіжний захід позафракційному нардепу Гео Леросу у вигляді особистого зобов'язання. 

Ідеться про підозру нардепу в хуліганстві за середній палець, який він показав президенту Володимиру Зеленському у Верховній Раді.

«Виходячи з рішення апеляційного суду, єдине, що в мене залишається, – це звертатися до ЄСПЛ зі скаргою на порушення ст. 6 конвенції, а також ст. 18 (застосування обмеження прав і свобод з метою політичного переслідування)», –  написав нардеп у фейсбуці.

18 листопада 2021 року Леросу обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання на два місяці. Також нардепа зобов’язали здати закордонний паспорт.

Конфлікт між ОП та Леросом триває з березня 2020 року, коли нардеп (тоді ще з фракції «Слуга народу») опублікував так звані «плівки Єрмака». На цих записах брат керівника Офісу президента Андрія Єрмака Денис пропонує влаштувати неназваних осіб на певні посади.  

Також під час засідань Верховної Ради Лерос виступав із критикою президента Володимира Зеленського та керівника його Офісу Єрмака. Після цього у «Слузі народу» почали збирати підписи за виключення Гео Лероса із фракції.  

28 серпня 2020 року Гео Лерос повідомив, що йому спалили автомобіль. Інцидент він пов’язав зі своєю політичною діяльністю. А вже 1 вересня 2020 року Лероса виключили із фракції «Слуга народу».

11 серпня 2021 року Лерос програв суд брату Єрмака, нардепа зобов’язали опублікувати спростування.

Суд зобов'язав Лероса спростувати інформацію, яку він поширив щодо Єрмака, розмістивши на своїй сторінці у фейсбуку текст такого змісту: «Поширена мною інформація про те, що Денис Єрмак на замовлення або з інших причин виконує корупційні діяння щодо "продажу" державних посад, є недостовірною і не відповідає дійсності».

12 листопада слідчі ДБР вручили Леросу повідомлення про підозру за невиконання рішення суду щодо спростування поширеної інформації про Дениса Єрмака.

До того ж, 15 вересня Офіс генпрокурора відкрив кримінальне провадження проти Лероса за фактом можливої імітації нападу на самого себе.

Фото: hromadske

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1362
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду