Письменники та журналісти стануть амбасадорами для українських в’язнів Кремля

Письменники та журналісти стануть амбасадорами для українських в’язнів Кремля

3 Грудня 2021
1868
3 Грудня 2021
18:28

Письменники та журналісти стануть амбасадорами для українських в’язнів Кремля

1868
В рамках програми тринадцять авторів та авторок Pen Ukraine інформаційно підтримуватимуть українських політув’язнених.
Письменники та журналісти стануть амбасадорами для українських в’язнів Кремля
Письменники та журналісти стануть амбасадорами для українських в’язнів Кремля

Pen Ukraine та Центр прав людини ZMINA спільно з відомими українськими письменниками та журналістами починають програму авторів-амбасадорів на підтримку українських в’язнів Кремля #SolidarityWords.

В рамках програми 13 авторів та авторок Pen Ukraine стануть публічними амбасадорами тринадцяти політв’язнів-журналістів. До програми долучилися Вікторія Амеліна, Мирослава Барчук, Ольга Герасим’юк, Лариса Денисенко, Ірена Карпа, Андрій Курков, Юрій Макаров, Мирослав Маринович, Віталій Портников, Ірина Славінська, Остап Сливинський, Мар’яна Савка та Ірина Цілик.

Українські автори виступатимуть на підтримку журналістів-політв’язнів Османа Аріфмеметова, Марлена (Сулеймана) Асанова, Асана Ахтемова, Ремзі Бекірова, Олексія Бессарабова, Владислава Єсипенка, Тимура Ібрагімова, Сервера Мустафаєва, Сейрана Салієва, Амета Сулейманова, Руслана Сулейманова та Рустема Шейхалієва, а також Нарімана Джеляла, першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу та журналіста у минулому

Усі вони перебувають у в’язницях або під домашнім арештом з політичних мотивів за сфабрикованими справами у Російській Федерації та в тимчасово окупованому Криму.

Амбасадори закликатимуть звільнити політв’язнів та розповідатимуть про їхні справи у своїх публікаціях, інтерв’ю, а також під час публічних заходів в Україні та за кордоном.

127 українських громадян нині перебувають у в’язницях чи під домашнім арештом у Росії та тимчасово окупованому Криму з політичних мотивів, з них 89 – кримські татари. Також щонайменше 300 українців є полоненими, які перебувають на тимчасово окупованих територіях.

Нагадаємо, що 23 листопада кримський адвокат Едем Семедляєв вийшов із сімферопольського ізолятора тимчасового тримання, де він провів 12 днів адміністративного арешту.

Його вийшли зустріти активісти та активістки, однак їх почали затримувати силовики зі словами, що ті порушують закон. В цілому затримали 31 людину, зокрема чотирьох журналістів «Кримської солідарності».

Фото: Pen Ukraine

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1868
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду