detector.media
03.12.2021 10:14
Стерненко заявив, що виграв справу проти СБУ про захист честі та гідності
Стерненко заявив, що виграв справу проти СБУ про захист честі та гідності
В СБУ вже заявили, що вивчають постанову суду.

У четвер, 2 грудня, активіст Сергій Стерненко заявив, що виграв апеляцію в судовій справі за позовом про захист честі та гідності проти Служби безпеки України. Позов стосувався інфографіки, яку СБУ оприлюднила в червні 2020 року.

У ній відомство порівняло позиції активіста та слідства щодо справи, в якій Стерненка звинувачують у вбивстві одного з учасників нападу на нього. Колонки з позицією слідства мали заголовок «Як було насправді». Стерненко звинуватив СБУ в порушенні принципу презумпції невинуватості, адже вирок у цій справі ще не винесений.

Інфографіка: Сергій Стерненко/Facebook

Як повідомив співрозмовник «Радіо Свобода» у СБУ, відомство вивчає рішення суду у справі за позовом Стерненка.

За словами співрозмовника, в інфографіці, яка стала приводом позову, «викладена у правій колонці інформація відповідає дійсності з формулюванням «за версією слідства».

«Щодо подальших дій – вивчаємо повний текст постанови, будемо реагувати відповідно», – додали в СБУ.

Наступне засідання у справі активіста відбудеться 3 грудня.  

У 2018 році на Стерненка тричі скоювали замахи. 24 травня 2018 року двоє невідомих напали на  Стерненка біля дому і завдали йому декілька ударів ножем. Внаслідок замаху він отримав струс мозку, рвану рану руки та декілька гематом.

Один з імовірних нападників, Іван Кузнецов, помер внаслідок застосування активістом самооборони. Другий — Олександр Ісайкул — був поранений і пізніше затриманий. Третій імовірний учасник нападу, Олександр Подобєдов був допитаний поліцією.  

11 червня 2020 року Стерненку вручили повідомлення про підозру в умисному вбивстві та незаконному носінні холодної зброї (ч. 1 ст. 115 та ч. 2 ст. 263 Кримінального кодексу України).  Служба безпеки сумнівається у версії активіста щодо самооборони. 

Фото: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY