ДБР допитало Єрмака у справі «вагнерівців»

ДБР допитало Єрмака у справі «вагнерівців»

30 Листопада 2021
3781
30 Листопада 2021
11:28

ДБР допитало Єрмака у справі «вагнерівців»

3781
Андрій Єрмак: Я повідомив усю інформацію, яку знав.
ДБР допитало Єрмака у справі «вагнерівців»
ДБР допитало Єрмака у справі «вагнерівців»

Голова ОП Андрій Єрмак повідомив, що надав ДБР свідчення у справі про спецоперацію із затримання «вагнерівців».

«Як законослухняний громадянин сьогодні о 8:30 ранку відвідав Державне бюро розслідувань. Надав свідчення у справі "вагнерівців". Повідомив усю відому мені інформацію. Не вважаю за потрібне робити з цього шоу, тому камери не кликав. Але вважаю, що вкрай важливо, аби слідство встановило істину та розставило у цій справі усі крапки над "і"», – написав Єрмак у фейсбуці.

Читайте також:

17 листопада 2021 року Bellingcat та The Insider опублікували розслідування про зрив спецоперації України із затримання 33 бойовиків російської ПВК «Вагнер».

Розслідування базується на інтерв'ю з колишніми працівниками українських спецслужб, що були учасниками підготовки спецоперації, а також із російськими найманцями, які потрапили на «гачок» українських розвідувальних органів.

У розслідуванні йдеться, що про відтермінування спецоперації керівника ГУР Василя Бурбу та заступника голови СБУ Руслана Баранецького попросив Андрій Єрмак. Bellingcat не вказував, чи це було прохання особисто Єрмака, чи голова ОП передав розвідникам вказівку президента. 

У розслідуванні Bellingcat немає згадок про залученість до спецоперації спецслужб інших країн. Згідно з його текстом, операцію реалізовували виключно ГУР Міноборони та СБУ. Також у матеріалі Bellingcat немає жодних згадок про нібито «злив» росіянам інформації про плани провести спецоперацію, про що раніше писали окремі журналісти.

Василь Бурба заявив, що активну фазу операції із захоплення «вагнерівців» було перенесено за вказівкою президента Зеленського. Вказівку розвідникам передав Андрій Єрмак.

Фото: пресслужба президента України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3781
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
гуга
870 дн. тому
Свого часу відомий на весь світ літун Юга Гагагін долітався. А у нас дехто добрешеться
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду