detector.media
30.11.2021 11:28
ДБР допитало Єрмака у справі «вагнерівців»
ДБР допитало Єрмака у справі «вагнерівців»
Андрій Єрмак: Я повідомив усю інформацію, яку знав.

Голова ОП Андрій Єрмак повідомив, що надав ДБР свідчення у справі про спецоперацію із затримання «вагнерівців».

«Як законослухняний громадянин сьогодні о 8:30 ранку відвідав Державне бюро розслідувань. Надав свідчення у справі "вагнерівців". Повідомив усю відому мені інформацію. Не вважаю за потрібне робити з цього шоу, тому камери не кликав. Але вважаю, що вкрай важливо, аби слідство встановило істину та розставило у цій справі усі крапки над "і"», – написав Єрмак у фейсбуці.

Читайте також:

17 листопада 2021 року Bellingcat та The Insider опублікували розслідування про зрив спецоперації України із затримання 33 бойовиків російської ПВК «Вагнер».

Розслідування базується на інтерв'ю з колишніми працівниками українських спецслужб, що були учасниками підготовки спецоперації, а також із російськими найманцями, які потрапили на «гачок» українських розвідувальних органів.

У розслідуванні йдеться, що про відтермінування спецоперації керівника ГУР Василя Бурбу та заступника голови СБУ Руслана Баранецького попросив Андрій Єрмак. Bellingcat не вказував, чи це було прохання особисто Єрмака, чи голова ОП передав розвідникам вказівку президента. 

У розслідуванні Bellingcat немає згадок про залученість до спецоперації спецслужб інших країн. Згідно з його текстом, операцію реалізовували виключно ГУР Міноборони та СБУ. Також у матеріалі Bellingcat немає жодних згадок про нібито «злив» росіянам інформації про плани провести спецоперацію, про що раніше писали окремі журналісти.

Василь Бурба заявив, що активну фазу операції із захоплення «вагнерівців» було перенесено за вказівкою президента Зеленського. Вказівку розвідникам передав Андрій Єрмак.

Фото: пресслужба президента України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY