detector.media
18.11.2021 19:48
Турецькі силовики затримали сирійського музиканта Сулеймана через підозри у «тероризмі»
Турецькі силовики затримали сирійського музиканта Сулеймана через підозри у «тероризмі»
Під «тероризмом» мається на увазі його підтримка «Робочої партії Курдистану» та імовірне членство у ній, про що написали деякі турецькі ЗМІ.

У Туреччині 17 листопада затримали 55-річного сирійського музиканта Омара Сулеймана через підозру у тероризмі. Місцеві турецькі ЗМІ пишуть про його підтримку забороненої в Туреччині, ЄС та США «Робочої партії Курдистану».  

Про це пише The Guardian. Співака та діджея затримали під час обшуку в його домі на південному сході Туреччини, який він купив у 2011 році, оскільки не міг повернутися на батьківщину після початку війни. 

Після обшуку співака доправили на допит. Менеджер Сулеймана очікував, що співака відпустять того ж дня після допиту, але поки що повідомлень про це не з'явилося.

Турецькі ЗМІ стверджують, що багато років тому Сулеймана затримали в Німеччині за промову на підтримку «Робочої партії Курдистану» та її лідера Абдулли Оджалана, а ордер на арешт видали за статтею про «участь у терористичній організації». Однак виданню, яке про це писало, не вдалось знайти підтвердження затримання Сулеймана з інших джерел, а через схожі звинувачення у «тероризмі» в Туреччині перебувають під вартою десятки тисяч людей.

До від'їзду із Сирії мусульманин-суніт Сулейман заробляв весільними виступами. Свої пісні він виконував арабською, курдською, турецькою мовами та івритом. Практично під кожен весільний виступ Сулейман як подарунок подружній парі записував альбом. Ці його альбоми копіювалися та продавалися у сирійських магазинах. 

У 2010-их Сулейман почав ставати всесвітньо відомим виконавцем: він співпрацював із Bjork, Four Tet та Деймоном Албарном, виступав на церемонії вручення Нобелівської премії миру у 2013-му та на великих міжнародних фестивалях. Його трек Warni Warni набрав майже 95 мільйонів переглядів на ютубі.

Сам Сулейман у різних інтерв’ю казав, що не бере участі в політиці й сподівається, що війна в Сирії колись завершиться, й він зможе повернутися додому.

Нагадаємо, що у М’янмі американського журналіста, редактора онлайн-видання Frontier Myanmar Денні Фенстера засудили до 11 років в'язниці. Журналіста звинуватили за кількома статтями, серед яких порушення імміграційного законодавства та законів про незаконні асоціації, порушення закону про боротьбу з тероризмом та закону про державну зраду, а також підбурювання до заколоту.

Фото: Alessandro Bosio / Pacific Press

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY